Cât costă să trimitem un colet prin Poșta Română

2441
Cât costă să trimitem un colet prin Poșta Română - catcosta-1455559107.jpg

Articole de la același autor

Poșta Română a decis actualizarea unor tarife la produse din sfera serviciului universal. Această actualizare înseamnă atât creșterea unor tarife, cât și reducerea altora. În plus, majorările, acolo unde ele există, au survenit în condițiile în care aceste tarife nu au suportat niciun fel de modificare în ultimii 12 ani.

Astfel, pentru colete poștale interne, cu greutate până la 10 kg (inclusiv), tariful fix/trimitere se va majora de la 1,20 lei/trimitere la 4,30 lei/trimitere, în timp ce tariful pe fiecare kilogram sau fracție de kilogram se va diminua de la 1,20 lei/kg la 0,50 lei/kg.

Se va modifica structura tarifară a trimiterilor RETUR, având ca obiect colete poștale cu greutate până la 10 kg (inclusiv), prin introducerea, pe lângă tariful pe fiecare kilogram sau fracție de kilogram de 0,50 lei, a unui tarif fix/trimitere de 1,50 lei/trimitere. În cazul prezentării unui volum de colete poștale interne, cu greutate până la 2 kg (inclusiv) de peste 50 trimiteri/lună, clienții Poștei Române pot accesa noua grilă de tarife speciale, beneficiind astfel de tarife reduse cu până la 30%.

Aceste modificări tarifare operate de Poșta Română au avut la bază acoperirea costurilor generate de prestarea serviciilor poștale interne din sfera serviciului poștal universal și au fost aprobate de ANCOM. În ce privește coletele internaționale, corespondență neprioritară/prioritară, cu greutate până la 2 kg (inclusiv), s-a eliminat tarifarea diferențiată pentru Europa/restul lumii, în cazul trimiterilor prioritare. Tarifele practicate pentru trimiterile internaționale de imprimate neprioritare/prioritare cu greutate până la 2 kg (inclusiv) vor fi la același nivel cu cele aferente trimiterilor de corespondență internațională neprioritară/prioritară cu greutate până la 2 kg (inclusiv).

În ceea ce privește creșterea "de până la 9 ori" a tarifelor trimiterilor internaționale, așa cum a fost prezentat în presă în ultima perioadă, având ca obiect trimiteri din categoria imprimate neprioritare, reprezentanții Poștei Române precizează că volumul anual al trimiterilor de imprimate internaționale neprioritare cu greutate 1.000-2.000 g reprezintă mai puțin de 2% din traficul total înregistrat de Poșta Română pe acest segment, pe parcursul unui an de zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4969 secunde