Cât de murdară e Constanța

3174
2

Mii de constănțeni și-au unit forțele și au ieșit sâmbătă, 24 septembrie, să facă curățenie în întreg județul. Voluntarii, înarmați cu mănuși și saci de gunoi, și-au împărțit teritoriul și, întocmai ca la oaste, au atacat zonele cele mai vulnerabile ale inamicului: gropile ilegale de gunoi, plajele, parcurile, pădurile de la Fântânița, Valu lui Traian sau Comorova. Nu a fost simplu, inamicul fiind și el foarte numeros, dar armata de voluntari a reușit să colecteze tone de gunoaie în întreg județul.
Numai pe trei kilometri de plajă, de la Modern la Trei Papuci, trei sute de voluntari, coordonați de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, au strâns 550 saci de gunoaie de tot felul. Lor li s-au alăturat și elevi de la Școala "Anghel Saligny", Liceul "Traian" și Colegiul Comercial "Carol I" din Constanța, dar și persoane de la Grupul de Dezvoltare Durabilă, Consiliul Județean al Elevilor și Centrul pentru Resurse Civice.

"Curățenie în toată țara, într-o singură zi!"
Jandarmii nu puteau să lipsească de la o asemenea acțiune importantă și au adunat gunoaiele din pădurile Comorova și Hagieni, lacurile Siutghiol, Tașaul și Coasta Litoralului. Au strâns și ei zeci de saci plini cu sticle de plastic, hârtii, cartoane sau cauciucuri. Nici copiii din Ovidiu nu au rămas indiferenți la campania națională "Curățenie în toată țara, într-o singură zi". Elevii de la Școala nr. 2 Ovidiu, împreună cu învățătoarele și părinții, au făcut curățenie într-o parte a orașului, strângând zeci de saci de resturi de materiale de construcții și gunoaie menajere.



Comentează știrea

cludia
26 septembrie 2011
din pacate

sper ca le-au si luat de langa padure pentru ca pe soseaua de centura a capitalei duminica deja cainii rasturnasera toti sacii adunati sambata; deci au muncit degeaba; de ce au lasat gunoiul strans la marginea padurii ?????????sa-l adune poate altii din nou; de Romania.............

cetatean
26 septembrie 2011
tipic romanesc

asta e romania in care traim

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Social : Constanța, în curățenie generală!
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Evul Mediu în cartierul CET
Miercuri, 02 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Scandal din cauza unei spălătorii auto
Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Ce mizerie!!!
Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Slalom printre… excremente de câine
Pagina a fost generata in 0.2329 secunde