Cât timp au la dispoziție absolvenții de liceu pentru a cere șomaj

77

Articole de la același autor

Absolvenții au la dispoziție numai 60 de zile pentru a se înscrie la forțele de muncă și a putea beneficia de indemnizație de șomaj. 

Potrivit reprezentanților Agenției Națio-nale pentru Ocuparea Forței de Muncă, absolvenții pot beneficia de indemnizație de șomaj numai dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu sau reședință sau la un furnizor de servicii specializate.

Indemnizația se acordă lunar, pe o perioadă de șase luni, este o sumă fixă și începe să fie transmisă din momentul expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în care persoanele în cauză nu au reușit să-și găsească un loc de muncă, respectiv absolvirii școlilor speciale pentru persoane cu handicap.

"Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituția de învățământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire", explică reprezentanții ANOFM.

Indemnizația poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii. Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită, iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare, adică 500 lei.

În luna iulie 2013 s-au înregistrat 17.501 absolvenți, dintre care 16.297 provin din învățământul liceal și postliceal, 364 din învățământul primar, gimnazial și profe-sional, iar 840 persoane din învățământul universitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1992 secunde