CAZ ȘOCANT! UN BEBELUȘ A MURIT DIN CAUZA DIETEI FĂRĂ GLUTEN ȘI LACTOZĂ. LA 7 LUNI AVEA GREUTATEA UNUI NOU NĂSCUT

13001
3
CAZ ȘOCANT! UN BEBELUȘ A MURIT DIN CAUZA DIETEI FĂRĂ GLUTEN ȘI LACTOZĂ. LA 7 LUNI AVEA GREUTATEA UNUI NOU NĂSCUT - unbebedeclaremortsereveilleavant-1495088551.jpg

Articole recomandate

Un bebeluș în vârstă de șapte luni a murit din cauza dietei fără gluten pe care părinții au ales să i-o dea, a decis un tribunal belgian, potrivit Independent.


Bebelușul Lucas cântărea doar patru kilograme la șapte luni, adică jumătate decât greutatea normală pentru vârsta lui, atunci când a murit, în 2014, scrie digi24.ro

În dieta lui erau incluse produse fără gluten. Deși medicii i-au avertizat pe părinți că nu e o alimentație indicată pentru un copil mic, aceștia au hrănit copilul inclusiv cu lapte de quinoa.

În ultimele zile de viață, copilul respira cu greutate, cu toate astea, părinții nu s-au gândit să-l ducă la medic. La autopsie s-a descoperit că era deshidratat și avea stomacul gol.

Procurorii belgieni îi acuză pe părinți pentru moartea bebelușului: "Părinții au pus singuri diagnosticul că băiatul are intoleranță la gluten și lactoză".

Părinții sunt acuzați, de asemenea, că l-au dus pe Lucas la un medic homeopat în cealaltă parte a țării, în loc să-l ducă la cel mai apropiat spital. În acest timp copilul murea de foame.

Părinții au declarat că nu li s-a părut că pruncul ar avea probleme grave, ci doar niște probleme de alimentație. "Nu ne-am dorit nicioadată să moară", a spus mama lui Lucas.

Bebelușul a fost hrănit cu produse cumpărate din magazine, precum: lapte de ovăz, lapte de orez, lapte de quinoa, lapte de hrișcă.

Recent, un studiu a demonstrat că dietele fără gluten fac mai mult rău organismului decât bine.


Comentează știrea

eu_eu
18 mai 2017
ati scris o tampenie

Pana la 1 an nici nu ai voie sa dai gluten unui bebelus! Iar glutenul nu este necesar pentru supravietuire. Problema in acest caz e ca i-au dat un lapte neindicat in cazul bebelusilor in loc de ce trebuia, fie el de mama sau lapte formula. Posibil sa fi fost si o alimentatie raw vegana care intr-adevar nu este OK. Referitor la ce inseamna dieta fara gluten pentru organism depinde de organism: pentru un celiac e singura sansa la viata, pentru o persoana care nu are intoleranta sau alergie la gluten nu inseamna nimic, dar nici rau nu ii face.

A
18 mai 2017
S

Domnilor, chiar traduceti orice prostie găsită pe internet? Un pic de documentare, doar 5 minute, vă lămurea că e o prostie de articol. Si ce studii ați citit dvs. despre răul făcut de dieta fără gluten? Dacă citeați studii pe subiect, știați despre ce e vorba și nu mai preluați știrea.

Lia
18 mai 2017
Ce lipsa de documentare

Nici nu se recomanda gluten unui copil asa mic. Ce fel de ziariști sunteți? În căutarea senzaționalul, uitați sa va mai documentați.

Pagina a fost generata in 3.1283 secunde