Ce a adus prima ninsoare în județul Constanța

1616
3

Așteptată cu nerăbdare de copii și cu temere de șoferi, prima ninsoare a ajuns în cursul serii de sâmbătă, 21 ianuarie, și la Constanța. În câteva minute ploaia s-a transformat în ninsoare deasă. Tem-peratura scăzută, sub limita înghețului, a făcut ca zăpada să se depună repede. A fost înregistrat și un fenomen extrem de rar, ninsoarea fiind însoțită, timp de câteva ore, de fulgere și tunete, întocmai ca în toiul verii.
Spre miezul nopții s-a întețit și vântul și au început să apară și problemele. În municipiul Con-stanța, viscolul a rupt crengi și a trântit copaci, distrugând liniile de înaltă tensiune. În județ, multe cabluri au cedat și din cauza greutății chiciurii depuse pe ele. Peste 90 de localități au rămas pe întuneric vreme de câteva ore. Avariile Enel au afectat și stațiile de pompare, întrerupând alimentarea cu apă curentă în peste 15 localități.

15 localități, fără apă
În cursul serii de sâmbătă, din cauza rafalelor de vânt, mai multe linii de alimentare cu tensiune a stațiilor de pompare apă potabilă au căzut. Localitățile Ciobănița, Cobadin, Viișoara, Mereni, Chirnogeni, Plo-peni și Tătaru au rămas fără apă potabilă încă de la ora 17,00.
Căderi de tensiune, dar de scurtă durată s-au înregistrat și la nivelul stațiilor de pompare din Constanța - Palas și Călărași. Abonații alimentați din aceste două stații, cartierele Medeea, I.C. Brătianu, Palas, Km 4 - 5, Km 5, CET, Viile Noi, Centru, Peninsula, Casa de Cultură, Coiciu, Inel și Inel II, au avut în intervalul 17,15 - 19,40 apă cu presiune scăzută și variabilă.
Ulterior, după ce au fost remediate avariile, a fost reluată alimen-tarea cu apă în toate localitățile.

Constanța pe întuneric
În municipiul Constanța s-au înregistrat în cursul serii de sâmbătă 240 de deranjamente. Oamenii au semnalat mai ales cabluri desprinse, afectate de crengi rupte și chiciura depusă.
Peste 20 de echipe Enel, îm-preună cu alte echipe ale contractorilor, au intervenit în întreg județul pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zeci de localități. Din păcate, accesul lucrătorilor a fost îngreunat din cauză că numeroase drumuri nu au fost deszăpezite la timp. "Prefectura a solicitat o informare din partea Direcției Județene de Drumuri și Poduri privind situația lor, dar nu a răspuns nimeni la telefon. Au intervenit numai cei de la Drumuri Naționale, însă cei de la Drumuri Județene nu acționaseră nici măcar la ora 9 dimineață", a declarat prefectul Claudiu Iorga Palaz, precizând că va dispune sancțiuni.
În cursul după-amiezii de duminică, zeci de localități nu fuseseră încă reconectate de rețeaua de curent electric. Una dintre cele mai afectate zone a fost Cumpăna. Acolo drumurile au fost complet blocate și, din cauza unui stâlp de medie tensiune rupt și căzut la șosea, comuna nu a avut curent electric aproape 24 de ore.

Comentează știrea

Misu S
23 ianuarie 2012
Catastrofa

Admiram preocuparea dumneavoastra pentru daunele produse populati de intreruperea accidentala a energiei electrice sau intreruperea apei curente pentru diverse motive in unele localitati, insa nu intelegem indiferenta dumneavoastra fata de suferinta a 38 000 de locuitori ai Mangaliei, care sunt tinuti in frig datorita intereselor meschine, fie materiale, fie politice, ale unor fruntasi PSD. Inregimentarea dumneavoastra politica ar fi trebuit sa va influenteze ancheta cel mult in gasirea vinovatilor, dar faptul ca treceti cu vederea o asemenea catastrofa va acuza. Sunteti partasi cu cei care , dand dovada de bestialitate si meschinarie, incepand cu Nicusor Constantinescu si terminand cu Tusac, provoaca asemenea suferinte mangaliotilor. Sa va fie rusine!!!

alex
23 ianuarie 2012
?!?

de ce desparti cuvintele in silabe ?

ADA
23 ianuarie 2012
TOMIS PLUS

SI IN CARTIERUL TOMIS PLUS S-A INTRERUPT CURENTUL DE SAMBATA ORA 20 PANA DUMINICA ORA 17.DAR CAND VENEA CURENTUL CAND SE INTRERUPEA,BINE CA AM FOST ACASA CA NE DISTRUGEA APARATURA.NICI CALDURA NU AM AVUT!!!!!!NU MAI PUI LA SOCOTEALA CA NE CURGE SI APA IN CASA ,DIN CAUZA BALCOANELOR PROST FACUTE.OFFF!!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2976 secunde