Ce documente sunt necesare pentru declararea dobândirii unei clădiri, la fisc

585
Ce documente sunt necesare pentru declararea dobândirii unei clădiri, la fisc - acte-1374724285.jpg

Articole de la același autor

Atunci când dobândiți o clădire sunteți obligați ca într-o lună de zile să o declarați la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța. Pentru aceasta aveți nevoie de o serie întreagă de documente. 

Persoanele fizice trebuie să prezinte la SPIT formularul tipizat pentru stabilirea impozitului pe clădiri, actul de dobândire a imobilului, planurile și schițele cadastrale, cărțile de identitate ale proprietarilor, delegația împuternicitului, după caz, și formularul tipizat de impunere privind stabilirea impozitului pe clădiri majorat, în cazul persoanelor fizice deținătoare a mai multor clădiri. Pentru persoanele juridice, este necesar formularul tipizat pentru declarația fiscală – decizia de impunere pentru stabilirea impozitului, certificatul de înmatriculare al societății, actul de dobândire a imobilului, planurile și schițele cadastrale, balanța aferentă lunii în care a fost dobândit imobilul, cartea de identitate a delegatului sau împuternicitului și delegația de împuternicire.

Declarațiile pot fi descărcate și de pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane fizice/Persoane juridice" - "Documente declarare" - "Impozitul/Taxa pe clădiri". "Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2013 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, termenul legal pentru depunerea la ghișeele agențiilor fiscale a declarațiilor privind declararea dobândirii unei clădiri este de 30 de zile de la data dobândirii. În cazul persoanelor fizice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 70 la 279 de lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 279 la 696 de lei. Pentru persoanele juridice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 280 la 1.116 lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 1.116 la 2.784 de lei", a precizat Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5193 secunde