Ce măsuri trebuie să ia bolnavii cu HIV împotriva Covid 19

176
Ce măsuri trebuie să ia bolnavii cu HIV împotriva Covid 19 - 1221347617jpg0-1590414457.jpg

Articole de la același autor

Pacienții cu HIV din Romania s-au confruntat în ultimele două luni cu dificultăți majore în contextul generat de pandemia de Covid-19. Accesul acestora la tratament și analize specifice a fost mult îngreunat, multe dintre serviciile medicale dedicate nu au fost disponibile, iar legătura cu medicul curant s-a rupt aproape complet, în condițiile în care spitalele de boli infecțioase unde erau tratați în mod obișnuit, s-au transformat integral și aproape peste noapte în spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. 


Pe fondul acestor provocări, UNOPA, alături de partenerii săi tradiționali, și-a intensificat eforturile de susținere a pacienților cu HIV, monitorizând cu atenție accesul acestora la tratament și desfășurând activități de advocacy pentru rezolvarea problemelor cu care pacienții se confrunta, dar mai ales oferindu-le servicii suport care acoperă câteva domenii esențiale. 
Astfel, UNOPA derulează în această perioadă, cu sprijinul MSD România, un proiect de informare si consiliere prin care își propune să aducă în atenția persoanelor care trăiesc cu HIV informații corecte, științifice, din surse autorizate, privind măsurile speciale pe care trebuie să le adopte pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, precum și riscurile aferente în cazul în care dezvoltă boala COVID-19. 


Astfel, pe website-ul www.unopa.ro a fost creată o secțiune specială cu informații actualizate despre noul coronavirus și impactul asupra comunității persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA. Totodată proiectul oferă pacienților sprijin în vederea depășirii obstacolelor legate de accesul la tratamentul și serviciile medicale specifice infecției cu HIV. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6935 secunde