Ce obligații au părinții care pleacă să lucreze peste hotare

300
Ce obligații au părinții care pleacă să lucreze peste hotare - copii-1532624173.jpg

Articole de la același autor

Dacă plecați la muncă în străinătate, iar copilul va rămâne în grija altei persoane decât un părinte, aveți obligația legală de a anunța acest lucru la primărie. 


Purtătorul de cuvânt al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Constanța, Mihaela Scutariu, a declarat că toți copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar. 


"Lipsa părinților sau a reprezentatului legal poate determina însă și limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale. Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligația de a anunța această intenție, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Serviciul Protecția Copilului va monitoriza, ulterior, modul de creștere și îngrijire a minorilor rămași în țară", a precizat reprezentantul SPAS. 


Precizăm că această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă într-un alt stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6975 secunde