Ce s-a întamplat cu vinul care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională mai mult de 14 luni

472
Ce s-a întamplat cu vinul care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională mai mult de 14 luni - issseenfromsts132-1616945155.jpg

Articole recomandate

Cercetători de la Universitatea din Bordeaux au examinat un vin franţuzesc, care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru a determina dacă şi-a schimbat cumva proprietăţile în urma perioadei de timp petrecută în spaţiu, informează Agerpres și Digi24.


Vinul roşu premium Petrus, din districtul viticol Pomerol, a rămas în continuare „un vin foarte bun”, după perioada de 14 luni în care s-a aflat la bordul ISS, conform cercetătorilor francezi.


Petrus este una dintre mărcile de prestigiu din regiunea Bordeaux, cu preţuri care pot ajunge până la 5.000 euro pe sticlă, în funcţie de vechime.


Experţii au degustat vinul şi l-au comparat şi cu un sortiment Petrus Chateau, scoţând în evidenţă unele diferenţe în gust şi culoare.


Studiul cercetătorilor, care include şi culturile viticole, are ca scop pe termen lung creşterea rezistenţei culturilor agricole la influenţele externe, precum modificările de climat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde