Ce se mai găsește de muncă în Constanța

483
Ce se mai găsește de muncă în Constanța - cesemaigasestedelucru-1361458120.jpg
Să-ți găsești de muncă, mai ales dacă ai terminat o facultate, dar nu știi o meserie este din ce în ce mai greu. Absolvenții de studii supe-rioare sunt nevoiți, de multe ori, să se angajeze pe posturi care nu au nicio legătură cu pregătirea lor tocmai pentru a avea un venit și a nu fi nevoiți să trăiască pe spatele părinților. Însă și persoanele fără facultate au dificultăți în a-și găsi un job. 


Județul Constanța este, din păcate, la coada clasamentului privind numărul locurilor de muncă disponibile. Ofertele locale de angajare reprezintă numai un sfert din numărul celor pe care, de exemplu, le au la dispoziție șomerii din județul Cluj sau o treime din cele pentru municipiul București și o jumătate din numărul celor pentru județul Iași.

În general, se caută sudori, lăcătuși construcții metalice și navale, ingineri de nave, dulgheri, zidari și muncitori necalificați. Pe fondul crizei financiare, firmele încă se feresc să facă angajări chiar dacă au deficit de personal. Mai mult decât atât unele încă mai fac disponibilizări colective.

"Pentru perioada februarie - martie 2013, doi angajatori au anunțat disponibilizarea colectivă a 18 persoane. Aceștia activează în domeniul Activități de protecție și gardă", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocupa-rea Forței de Muncă din Constanța, Gabriela Spătaru.

Șomerii, dar și persoanele care doresc să învețe o meserie sau deprinderi într-un anumit domeniu, în vederea angajării, au la dispoziție mai multe cursuri de calificare. "În prezent, suntem în faza de pregătire a acestor cursuri, ele urmează a fi aprobate și apoi vor fi demarate înscrierile. Dacă totul merge bine, ele vor începe în luna martie. În general, sunt meserii care au căutare, în prezent, pe piața muncii", a mai explicat Gabriela Spătaru.

Ofertă mai bogată pe site-urile de recrutări

Pe de altă parte, dacă nu găsiți în oferta AJOFM niciun job care să fie adecvat pregătirii și experienței dumneavoastră, puteți să vă înregistrați gratuit pe site-urile de recrutare online. Acestea sunt actualizate la zi cu locurile de muncă scoase pe piață de angajatori din toate domeniile de activitate. Acolo puteți să vă postați CV-ul și să fiți contactați direct de recrutanți care vă vor recomanda pentru ce job-uri să aplicați. Oferta este incomparabil mai bogată decât cea a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Mai mult decât atât, puteți afla și detalii importante despre profilul candi-datului căutat de angajator, dar și despre locul de muncă pe care îl țintiți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Mort la locul de muncă
Pagina a fost generata in 0.896 secunde