Ce se mai găsește de muncă în străinătate

722
Ce se mai găsește de muncă în străinătate - muncitorstrainatate-1353346511.jpg
În lipsa unui loc de muncă și a unei perspective în țară, mulți români încă își mai caută norocul în străinătate. Sunt dispuși să lucreze într-o țară străină, să stea departe de familie și de prieteni doar pentru a avea un trai mai bun, pentru a pune bani deoparte

și a-și clădi un viitor. 


Angajatorii din străinătate caută, la rândul lor, angajați serioși, care să muncească mult și pe care să-i plătească puțin. Așa se face că încă mai curg ofertele de muncă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța și chiar Italia. Salariile din-afară sunt incomparabil mai mari decât cele din țară și oferă un stil de viață decent. 
Prin rețeaua Eures, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă propune peste 100 de locuri de muncă peste hotare. Se caută atât medici, ingineri, cât și forță de muncă brută, în agricultură sau construcții. În Danemarca, sunt disponibile 25 de posturi în diverse ferme de cultivare a legumelor și fructelor de pădure, în sere de flori și legume, în livezi. Candidații sunt rugați să aplice cât pot de repede. Ei trebuie să cunoască limba engleză foarte bine și să aibă între 18 și 34 de ani. Pot fi în an terminal de liceu agricol sau facultate de agricultură ori horticultură. Dacă au terminat studiile, pot aplica numai cei care au absolvit liceul agricol sau facultățile menționate în 2011 sau 2012. Este bine să posede și carnet de conducere, iar experiența în condusul tractorului reprezintă un avantaj. Se cere responsabilitate și flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor și a programului de lucru, motivație pentru muncă grea, dar se promit noi experiențe.

Salariul de început este de aproximativ 1.380 de euro brut, pe lună. După șase luni, acesta crește la 1.600 de euro brut pe lună. Dacă lucrătorul a terminat studiile în 2011 sau 2012 și are 25 de ani, salariul este de 1.850 de euro pe lună. Din salariu se rețin contribuțiile sociale și impozitul. Durata contractului este între șase și 18 luni, cu 37 de ore de muncă săptămânal. Orele suplimentare se plătesc, conform contractului de muncă.

Ingineri pentru Finlanda

Dacă vă descurcați cu limba spaniolă fluent, aveți abilități de comunicare, cunoștințe despre portscule, scule așchietoare, mașini de strunjit, folosire instru-mente de măsură și aptitudini matematice, puteți aplica pentru un job de operator CNC pentru mașini de prelucrare piese metalice în localitatea Malgrat de Mar, din Spania. Salariul minim este de 19.000 de euro brut pe an și poate ajunge la 24.000 de euro. Se pot asigura și facilități pentru cazare și cheltuieli de călătorie. Contractul se semnează cu o perioadă de probă, apoi devine permanent, cu opt ore lucrătoare pe zi.

Tot pentru operator CNC există un post în Finlanda, regiunea Satakunta. Se cere experiență în operare și programare mașini orizontale în sistem Heidenhain și abilitatea de a înțelege termenii tehnici în limba engleză. Se oferă un salariu de 12 euro pe oră.

5.000 de euro, salariu de medic

Medicii au opțiunea unui post în Austria, pentru medic - director cercetare în laborator de patologie, cu un salariu de 4.000 de euro pe lună brut sau doctor ortopedie în Slovenia, cu salariu de 5.000 de euro brut pe lună, cu mese și cheltuieli de călătorie incluse în salariu ori medic specialist psihiatrie, plătit cu 2.300 de euro brut pe lună.

Dacă nu aveți pretenții prea mari, puteți alege postul de lucrător agricol în Norvegia, în ferme de vaci și porci. Trebuie să aveți ceva expe-riență în creșterea animalelor, per-mis de conducere tractor și ceva cunoștințe de limba engleză. Salariul plătit este cel conform legislației norvegiene și include cazarea în condiții de dormitor propriu, living, bucătărie și baie la comun. Contractul începe cât mai curând posibil și se lucrează 40 de ore pe săptămână.

În Austria, firma Men for Tress angajează cinci alpiniști-drujbiști în exploatare forestieră la înălțime. Trebuie să aveți experiență cinci ani ca alpinist-drujbist și veți fi plătiți cu 1.300 de euro pe lună, net. Printre alte beneficii, se numără cazare în dormitor propriu, utilaje și consumabile, accesorii pentru lucru, autoturism pentru deplasări, inclusiv combustibil și service.

Atenție la site-urile de recrutări!

Pe alte site-uri de locuri de muncă în străinătate, ofertele sunt și mai variate. Este bine însă să fiți foarte atenți ce contracte semnați, astfel încât să nu fiți păcăliți. În Anglia, se caută îngrijitori pentru persoane vârstnice, asistente medicale, bone, șoferi de taxi, bucătari, agenți de vânzări, îngrijire copii, cameriste, barmani. Companiile din Franța sunt dispuse să angajeze tâmplari navali, sudori, electromecanici, proiectanți industriali, electricieni. Salariile diferă între 1.000 și 1.500 de euro pe lună.

Recomandarea reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța este ca, în cazul în care optați pentru ofertele unor firme de recrutare, să verificați istoricul acestora, să aflați dacă au existat plângeri în legătură cu ele, să semnați contractele numai dacă sunt traduse și în limba română și să refuzați să plătiți comisioane exagerate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde