Ce taxă trebuie să plătească chiriașii imobilelor de la stat

385
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că, începând cu data de 1 februarie 2012, persoanele fizice sau juridice care utilizează imobilele aflate în proprietatea statului sau a unității administrativ teritoriale (ex. chiriașii RAEDPP), în baza unui contract de închiriere, concesiune, administrare sau dare în folosință, datorează taxa pentru clădirea utilizată și terenul aferent acesteia.

Potrivit H.G. nr. 50/2012 pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, în vederea stabilirii taxei datorate, persoanele fizice sau juridice care au încheiate contracte de închiriere, concesiune, administrare sau folosință, ce au ca obiect imobilele ce fac parte din categoria sus-menționată, au obligația să se prezinte, în cel mai scurt timp posibil, la ghișeele unice ale instituției în vederea depunerii declarațiilor pentru stabilirea taxei pe clădiri și terenul aferent.

Declarațiile de impunere vor fi depuse de toți utilizatorii imobilelor aflate în proprietatea statului sau unităților administrativ teritoriale chiar dacă aceștia beneficiază de reducere sau de scutire la plata taxei pe clădiri și/sau teren. De asemenea, utilizatorul are obligația să anunțe la organul fiscal competent, în termen de 30 de zile, prevăzut de lege, orice modificare intervenită în contractul de închiriere, concesiune, administrare sau folosință.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Sărăcia înghite județul Constanța
Pagina a fost generata in 0.3183 secunde