Ce trebuie să declarați la Taxe și Impozite dacă faceți cadastrul

714
Ce trebuie să declarați la Taxe și Impozite dacă faceți cadastrul - spit1-1332266804.jpg
Contribuabilii constănțeni care efectuează lucrări tehnice de cadastru sunt obligați să declare la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța planul releveu, fișa corpului de proprietate și planul de amplasament.
Termenul de depunere a schițelor rezultate în urma măsurătorilor cadastrale este de 30 de zile de la data emiterii acestora de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.
Potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, această obligație cade în sarcina proprietarilor de clădiri și terenuri, iar diferența dintre suprafețele înscrise în actele de proprietate și cea din măsurătorile cadastrale va fi înscrisă în evidențele fiscale, contribuind la calculul impozitului.
Modificarea sarcinii fiscale operează începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care se înregistrează cadastrul la compartimentul de specialitate, ca anexă la declarația fiscală.
Nedeclararea sau declararea peste termenul legal prevăzut de lege se sancționează cu amendă cuprinsă între 60 și 240 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Martie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.4517 secunde