Cei mai mulți șomeri angajați au peste 45 de ani

414
Cei mai mulți șomeri angajați  au peste 45 de ani - joburi-1540568773.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul ANOFM, au fost încadrate 216.228 persoane. Din acest total, majoritatea au peste 45 de ani sau sunt cuprinși în etapa de vârstă 35 - 45 de ani. Potrivit ANOFM, nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale și profesionale și mai puțin studii universitare.

Pentru integrarea pe piața muncii, șomerii înregistrați în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Totodată, în primele nouă luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 452.288 persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4434 secunde