Cele mai multe disponibilizări, în industria textilă și alimentație publică

200
Cele mai multe disponibilizări, în industria textilă și alimentație publică - concedieri-1502987268.jpg

Articole de la același autor

 Un număr de 456 de constănțeni au rămas, anul acesta, fără locuri de muncă, în urma concedierilor colective ce au avut loc în cadrul firmelor la care aceștia își desfășurau activitatea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Adelina Vlad, salariații disponibilizați vin din domeniul industriei textile și alimentație publică.

Reprezentanții AJOFM au precizat că, în cazul celor care au fost angajați pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, li se va acorda completarea veniturilor salariale, în cuantum de 30% din indemnizația de șomaj.

Concedierile colective reprezintă o disponibilizare masivă de personal, iar aceasta nu poate fi realizată decât dacă implică desfacerea contractului de muncă a minim zece persoane.

La stabilirea numărului de angajați concediați colectiv se iau în calcul și acele persoane cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din inițiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului.

De asemenea, nu vor fi luați în calcul salariații cărora le expiră contractul încheiat pe perioadă determinată, cu excepția cazurilor în care intervine concedierea lor înainte de data expirării acestor contracte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8437 secunde