Celebrul Ken Kercheval, cunoscut din serialul "Dallas", a murit

337
Celebrul Ken Kercheval, cunoscut din serialul

Articole recomandate

Actorul Ken Kercheval, cunoscut pentru rolul Cliff Barnes din serialul "Dallas", a murit la vârsta de 83 de ani, scrie Variety, citat de News.ro.


Kercheval și Larry Hagman, care a interpretat rolul J.R. Ewing, au fost singurii actori care au jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 și 1991.


Ken Kercheval a revenit în rolul consacrat în 1996, la reuniunea "Dallas", în programul special CBS din 2004 și în serialul TNT din 2012 - 2014.

El a fost și unul dintre cei cinci actori ai serialului care au și regizat episoade. În cazul lui Kercheval, a fost vorba despre două episoade din sezoanele 13 și 14.

În anii 1960, Ken Kercheval a jucat în spectacolul "The Apple Tree" montat de Mike Nichols pe Broadway și în "Cabaret" al lui Harold Prince.


Între filmele în care a putut fi văzut se numără "Pretty Poison", de Noel Black, "Rabbit Run", de Jack Smight, și "Network" al lui Sidney Lumet.

Cariera lui Kercheval în televiziune a fost una prolifică, cu apariții în "Search For Tomorrow", în anii 1960 - 1970, "CHiPs", "The Love Boat", "Murder, She Wrote" și "ER", între altele.

Ken Kercheval s-a născut pe 15 iulie 1935, în Wolcottville (Indiana). A urmat cursurile Universității Indiana, pentru muzică și teatru, și a studiat apoi la Neighborhood Playhouse din New York, cu profesorul de actorie Sanford Meisner.

Fumător înrăit, Kercheval a suferit în 1994 o intervenție chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde