Cerșetoria de pe TikTok, un nou fenomen intens urmărit de utilizatori

330
Cerșetoria de pe TikTok, un nou fenomen intens urmărit de utilizatori - internet-1696255881.jpg

Articole de la același autor

Din ultima perioadă, aplicația TikTok este plină de videoclipuri live în care oamenii încearcă să convingă alte persoane să le doneze diferite sume de bani. De câteva săptămâni, a apărut un nou trend pe rețeaua de socializare menționată, anume cel al live-urilor „NPC” („Non Playable Character”).

Practic, creatorii de conţinut stau ore în şir în live şi se comportă precum nişte caractere din jocurile video, reacţionând doar la sumele de bani donate de către alţi utilizatori, sub formă de cadouri virtuale. Persoanele care urmează acest trend primesc foarte multe critici de către utilizatori, dar sunt și persoane care le apreciază efortul. Videoclipurile respective au ajuns să fie considerate o nouă formă de cerşetorie, pe internet.

Psihologii susţin că fiecare activitate are un public ţintă şi că această modă, care poate fi una trecătoare, este tot o formă de muncă, mai ciudată, atâta timp cât există utilizatori care privesc aceste videoclipuri cu plăcere.

„Atâta timp cât există persoane care apreciază aceste live-uri, care se simt bine când privesc aceşti creatori de conţinut, putem spune că activitatea lor este o muncă puţin mai ciudată. Cel puţin o formă de muncă care ne este necunoscută în momentul de faţă.

Totuși, aceste lucruri, din online, trebuie să fie activităţi complementare, mai mult hobby-uri. Tinerii pot pica foarte uşor în capcană şi pot avea senzaţia că se vor îmbogăţi peste noapte făcând astfel de live-uri, lucru care este puţin probabil. Aceste videoclipuri, trenduri, pot fi urmate în timpul liber”, explică psihologul clinician Andreea Coman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5969 secunde