Cifra de școlarizare pentru pregătirea în rezidențiat a fost majorată

184
Cifra de școlarizare pentru pregătirea în rezidențiat a fost majorată - 646x4042-1542982551.jpg

Articole recomandate

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat astăzi o Hotarâre de Guvern prin care se majorează cu 315 de locuri cifra de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar /universitar 2018-2019, de la 5.415 la 5.730 locuri.


Astfel, se asigură un cadru cadru coerent instituțional care asigură formarea de specialiști în toate activitățile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat la nevoile de servicii de sănătate.


Stagiul de rezidențiat pentru candidații care aleg loc/post va începe la data de 1 ianuarie 2019, dată de la care se va face încadrarea cu contract individual de muncă pe durată determinată/nedeterminată, după caz și de la care se va face salarizarea ca rezident.


Actul normativ aprobat azi asigură respectarea dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, cu modificările ulterioare, în sensul acordării posibilității de a intra la repartiție și a candidaților care la concursul de rezidențiat din sesiunile precedente au fost declarați respinși, deși au obținut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4288 secunde