Cine e în spatele campaniilor publicitare diabolice. "Se atentează la sănătatea publică!"

264
3
Cine e în spatele campaniilor publicitare diabolice.

Articole de la același autor

Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța va controla toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică. Aceste verificări se fac din ordinul ministrului Sănătății, Florian Bodog, care a fost sesizat că în mai multe localități din țară au fost postate panouri publicitare împotriva vaccinării. 


"Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice și să sancționeze, în conformitate cu competențele lor, promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizează sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea. În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noștri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorități și părinți. Încă o dată fac un apel la rațiune și responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală, vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați", a declarat ministrul Sănătății. 


Și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, susține că aceste panouri trebuie îndepărtate, deoarece reprezintă un atentat la sănătatea publică. În opinia acestuia, campania cu panourile "este una diabolică", ar vrea să transmită faptul că oamenii au dreptul la informare și la liberă alegere, însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citește panoul este că "Vaccinurile NU sunt sigure". 


Tocmai de aceea, Arafat este de părere că acesta este un mesaj direct, fals și periculos, ce vine să submineze toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creșterea numărului copiilor vaccinați în România și să prevină tragediile precum cele cauzate de rujeolă și care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinați. 


Purtătorul de cuvânt al DSPJ Constanța, dr. Loti Popescu, a declarat că nu a fost informată că în județul nostru ar exista astfel de panouri, dar inspectorii vor verifica acest lucru. 


Comentează știrea

Libertatea e un drept
5 ianuarie 2018
Crima este o alegere

Intr-o zi,am primit acasa,in cutia de posta,un fluturas cu reclame la macete, baionete, săbii, spade, florete, pumnale, cuțite, șișuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bâte, măciuci,bastoane telescopice,lănci si alte lame de hacuit sau arme "de convingere" ,de scos matele sau te taiat beregata,pistoale si spray-uri puse in vanzare de un magazin local.Eu stiu magazinul,dar nu spui unde,persoane importante.Mandru ca sunt constantean.Au existat,daca va aduceti aminte, si reclame la etnobotanice.Desigur,ca sa-l parafrazez pe un fost primar local,vestit pe aici,pe aiurea cetatean de Madagascar,nu avem instrumente legale de combatere a publicitatii toxice....P.S.-Era sa uit:Libertatea e un drept,crima este o alegere ! Parlamentarii lu' peste prajit,nu au timp de crime.Inca nu au terminat cu Statul Paralel.

Libertatea e un drept.Re.
5 ianuarie 2018
Scuze..!

Bine ca au interzis reclama la tigari si fumatul in spatii publice.Mare minune.Nu,eu nu sunt fumator dar ma gandeam si eu asa....

Nestiinta
5 ianuarie 2018
Alegerea Criminala

Libera alegere este unul din fundamentele sistemul democratic, dar asta nu inseamna ca in democratie tot ce alegi e si bun (implicit legal). Si alegerea asta are la baza citeva criterii esentiale care dau unei persoane dreptul pt. optiuni dar indiferent de optiunea aleasa nu trebuie sa afecteze cu nimica din libertatile altora. Cea mai nociva alegere e cea "criminala" adica bazata pe nestiinta, informatii eronate sau poate intentie malefica (faci ceva incompatibil cu viata ta sau a altora). Fumezi (legea iti permite), nu un aspect bine compatibil cu viata sanatoasa iar in timp pot aparea diverse consecinte nedorite. (stii asta de la bun inceput dar totusi poti alege desi recomandarile specialistior zic mai bine NU). Noua tendinta e de limitare a nocivului inclusiv prin viciu acceptat dar totusi nu este interzis ! (mai devreme se permitea si promovarea). Personal relativ la legislatia noastra acuma se exagereza prin limitarea drastica a locatiilor pt. practicarea civilizata si a unui viciu (adica fumatul in interiorul cladirilor). Si altii mai zic la fel si din cite am inteles au propus si solutii noi (ventilare corespunzatore). Inclusiv la noi se doreste a mai fi relaxata legislatia relativ la restrictia respectiva iar personal sper sa fie cit mai repede si legea adaptata. Arsenalul "ninja" e alt exemplu pt. alegere,foarte bine atita vreme cit achizitionezi pt. panoplie dar in momentul in care scopul tau e altul atunci asta poate insemna si "crima". Pina si un banal cutit de bucatarie in momentul in care ii schimbi scopul initial poate deveni o arma cu toate consecintele nefaste ce deriva din folosire. (iar alegere criminala, dar nu poti sa interzici pt. 99,99% achizitionarea unui instrument de bucatarie) La sanatate, pai aici e delicat iar pt. o alegere buna trebuie sa te si pricepi. Orice stat are autoritate in materie de sanatate care in extrem este vocea cea mai autorizata (poate nu mereu cea mai buna) dar aici nu poti sa lasi totul la libera alegere. Si la farmacie sint medicamente pe care le poti cumpara fara reteta ( te poti si autotrata pt. afectiuni relativ banale) dar altele nu poti sa le achizitionezi legal ( chiar si cu buna intentie folosirea unei substante fara a cunoaste exact modul de administrare poate avea efecte contrare. Daca nu te pricepi, nu ai cum sa iti intocmesti singur un tratament. Te duci la doctor si iti zice ala ce e bine si pt. tine. Asta inseamna limita alegerii, adica si alegi dar in functie si de cit te pricepi. Unde se intuieste ca pot fi grave erori asta face legea iti zice ce sa faci adica impune dar pe baza unor aspecte esentiale ce tin poate direct de existenta) Problema se pune la limita, mai exact cit se poate alege si cit nu avind in vedere si drepturile personale, legislatia internationala.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5468 secunde