Clădire de patru etaje, vizavi de Lupoaică! Ce vrea să construiască familia Bucovală în zona istorică

2315
10

Articole de la același autor

Terenul a fost cercetat de istorici 
pentru a face descărcarea arheologică 


Deși ai crede că în Constanța nu mai ai unde să arunci un ac, darămite să mai construiești, sunt încă multe terenuri neexploatate, proprietate privată, care urmează să fie transformate în blocuri sau spații comerciale. 


Unii investitori imobiliari s-au orientat către construcția de blocuri de locuințe, alții însă vor să ridice spații comerciale. Este și cazul familiei Bucovală, patronii de la Bueno Comp SRL, care intenționează să construiască un imobil vizavi de Lupoaică, la intrarea în Peninsulă, cu birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică. 


Terenul a fost mult timp neîmprejmuit, pe vremuri fiind chiar spațiu verde. Ulterior, a fost lăsat în paragină, pentru ca apoi să devină proprietate privată. Gardul a fost ridicat în luna aprilie 2016, iar recent, la fața locului, a fost afișat un panou prin care constănțenii sunt informați că proprietarii propun ridicarea unui imobil cu patru etaje. 


Pe site-ul Primăriei Constanța, a fost publicat deja anunțul de consultare asupra propunerilor preliminare pentru planul urbanistic de detaliu, iar persoanele care doresc să transmită observații o pot face până la finele lunii septembrie. 


Birouri pentru organizații neguvernamentale 
Conform planurilor, imobilul va avea parter și patru etaje. "Prin planul urbanistic de detaliu, sunt analizate posibilitățile de dezvoltare urbană a unei zone construite, delimitată de o tramă stradală existentă, în intravilanul municipiului Constanța, în zona centrală - Peninsulă. Se dorește construirea unui imobil cu subsol, parter, trei etaje și etajul al patrulea parțial, cu funcțiunea de birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică în suprafață de maximum 5 la sută din aria construită desfășurată", se arată în argumentarea de pe panou. 


Inițiatorii PUD-ului sunt Stelian și Liliana Bucovală și Enache și Carmen Diana Bucovală. Elaboratorul planului este SC East Ateliere SRL. 


Propuneri și observații, la Primăria Constanța 
Astfel, pe terenul în suprafață de 718 metri pătrați, suprafața construită va fi de 430 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată de 1.795 de metri pătrați și se va ajunge la o înălțime de 17 metri. Publicul este invitat să transmită observații și propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei Municipiului Constanța, bulevardul Tomis nr. 51, etajul 1, Biroul de Strategii urbane, până pe 30 septembrie, la ora 16. Persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului din partea elaborantului este arh. urb. Mirela Băncescu. 


Zonă cu vestigii istorice 
Este deja de notorietate că zona respectivă este una istorică, având numeroase vestigii îngropate și încă nedescoperite. De altfel, cu prilejul fiecărui șantier în zonă, inclusiv atunci când s-a lucrat la rețeaua de utilități, au fost găsite numeroase artefacte ce atestă istoria orașului. De altfel, imediat după împrejmuirea terenului, proprietarii au încheiat un contract cu reprezentanții Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța pentru ca aceștia să efectueze cercetări pe porțiunea respectivă și să facă descăr-cărcarea arheologică. 


Comentează știrea

o
19 septembrie 2016
pla

Zona e aglomerata si va deveni si mai aglomerata in orasul tiganizat Constanta.

Palaz
19 septembrie 2016
La puscarie cu penalii astia !

Este zonă istorică, la tot pasul unde vrei să sapi dai de vechea cetate Tomis, s-au în cazul lor nu se tine cont? A fost un mic parc și wc public asta trebuia să rămână , reamenajat tot parcul și toaletele publice pentru că nu m-ai avem așa ceva în oraș, au dispărut toaletele publice.

Peda Gogu
19 septembrie 2016
Banii vorbesc

În acest oraș , dacă ai sume importante de bani ,cumperi orice și pe oricine,politic , administrativ , edilitar,etc. De ce ar face excepție clanul Bucovala altminteri oameni educati, care bănuiesc ca au idee ce înseamnă parc , verdeata, flori, dar așa se fac afacerile tipic romanesc

zuzu
19 septembrie 2016
doar banii conteaza

Din cate se vede in foto, pare ca sunt vestigii istorice in zona imprejmuita. De anuntat urgent pe cei de la Bucuresti in legatura cu acest fapt pt ca cei din CT sunt niste maimute care distrug cel mai vechi asezamant de pe teritoriul Romaniai datat istoric si anume cetatea Tomisului. Restaurante avem, swaurma se poate face si intr-o dubita cum sunt cei cu inghetata. Tot ce are legatura cu cultura si istoria distrug lacomii astia. Doar bani viseaza. Le doresc sa moara repede si sa fie ingropati cu banii lor cu tot.

zuzu
19 septembrie 2016
@banii vorbesc

Educati pe naiba! In teorie par a fi, practica ii omoara. Daca citesti definitia cuvantului vei vedea ca Bucovala nu au nici-o treaba cu acesta. Intra pe un dictionar online si vezi ce scrie acolo si ce fac acesti insi cu istoria orasului/tarii asteia.

Răspuns la: Banii vorbesc
Adăugat de : Peda Gogu, 19 septembrie 2016
În acest oraș , dacă ai sume importante de bani ,cumperi orice și pe oricine,politic , administrativ , edilitar,etc. De ce ar face excepție...
Boierul Movila
19 septembrie 2016
Pusculita partidului pesedist

Averea boierului este pusculita porcului,e pusculita lui Fagadau.Din ea se finanteaza partidul care tocmai l-ati ales si il veti mai alege in toamna. Si Fagadau are fata de purcelus.El stie ca orasul nu are parcuri si noi suntem sensibili cand se construieste pe spatiul verde.El merge mai departe.Cu râtul infipt in pamant,porcul nu aude ,nu intelege.Bagati-i belciug in nas.Acolo a fost parc de cand exista orasul.Se vede si in fotografiile din epoca.Cred ca v-ati convins cine l-a ales pe Fagadau.Fagadau a fost ales de Mazare care la randul lui a fost ales si sprijinit de o clica de nemernici interesati de imbogatire rapida.Si voi ati crezut ca aveti dreptul de a alege ? Uite dovada.Prostilor !

dudu
19 septembrie 2016
niste imputiti

in alte tari, daca al'de Bucovala ar construi peste un spetiu verde, peste ruinele cetatii, i-ar scuipa lumea pe strada, ar fugi sa se ascunda, le-ar fi rusine sa iasa din casa. La noi, sunt mari smecheri. Inca mai platim pentru anii de mandat ai lui Mazare - stati sa vedeti cand o sa se apuce sa contruiasca baietii in parcul de la teatru, care e "retrocedat" 50%... Rusine pentru institutiile statului, care isi dau mana cu acesti nesimtiti ca Bucovala. Muzeul, in loc sa sara in sus de suparare, ia banii pentru descarcare arheologica si se uita in alta parte. Am si eu o curiozitate - daca vreau sa imi fac o vila in cetatea de la Adamclisi, sau peste monumentul de la Adamclisi, imi dau bosorogii de la Muzeu descarcare arheologica? Ca cetatea Tomis e incadrata la fel ca cetatea Adamclisi - monument de clasa A, de importanta nationala si internationala...

DODO
19 septembrie 2016
???

Are autorizatie ? CINE a dat-o ? ASTA sa raspunda ! sa dea explicatii Asa ceva nu se poate construi fara implicarea autoritatilor locale , sau incepe iar fuga de raspundere. Ce spune PUZ sau PUD ? dar Insp. in constructii ? chiar continuam sa fim sat fara ciini ,unde dicteaza banul ???

jiji
19 septembrie 2016
he he

Poate dau de fosele septice de pe vremea lu' nea nicu ☺☺

EGO
19 septembrie 2016
Boier Movila

Fagadau a fost ales datorita lui basescu .Analizati si o sa ajungeti sigur la aceasta concluzie.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1736 secunde