Clădirile din Crucea, afectate de traficul greu

355

Articole de la același autor

Specialiștii Inspectoratului Județean de Construcții Constanța au efectuat un control în comuna Crucea. Localnicii au sesizat afectarea imobilelor aflate în imediata vecinătate a drumului național, după devierea traficului greu prin comună, ca urmare a demarării reparațiilor capitale la podul de la Cernavodă.
Inspectorii IJC au constatat fisuri în pereții interiori și exteriori ai Căminului Cultural, grădiniței și bisericii din localitate, dar și la câteva locuințe particulare. În urma inspecției, s-a dispus proprietarilor construcțiilor sau, după caz, administratorilor acestora, să comande o expertiză tehnică întocmită de un expert tehnic atestat, care să stabilească măsurile de intervenție și de punere în siguranță a construcțiilor. De asemenea, s-a dispus ca eventualele lucrări de refacere sau consolidare să se execute pe baza unui proiect tehnic întocmit și verificat conform prevederilor legale. În cazul în care, prin expertiza tehnică, se constată că degradările constatate la construcții aflate pe DN2 A sunt cauzate de traficul de pe acest drum, atunci proprietarii sau administratorii construcțiilor afectate care se consideră prejudiciați se pot adresa instanței de judecată care va dispune după caz.
"Devierea traficului greu pe DN2 A Constanța - Hârșova a generat o serie de degradări suportate de construcțiile aflate în imediata vecinătate a drumului, motiv pentru care, în regim de urgență, voi solicita Companiei Naționale a Drumurilor și Podurilor și Primăriei Crucea mo-dificarea restricției prin amplasarea unor limitatoare de viteză pe toată suprafața drumului", a precizat Chistian Gigi Chiru, directorul IJC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Social : Instantaneul zilei
Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Social : Marea ne înghite plajele
Pagina a fost generata in 1.5537 secunde