COD GALBEN de CANICULĂ, la Constanţa!

370
COD GALBEN de CANICULĂ, la Constanţa! - canicula-1627286889.jpg
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, 26 iulie, dimineaţă, o nouă avertizare de vreme deosebit de călduroasă şi disconfort termic ridicat. Astfel, începând de marţi, 27 iulie, şi până sâmbătă, 31 iulie, inclusiv, va fi cod galben de caniculă în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia zonelor de munte şi a zonei de coastă a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

La Constanţa şi pe litoral, valorile termice sunt în creştere, însă senzaţia de căldură va mai fi atenuată de briză. Astfel, până miercuri, 28 iulie, inclusiv, vor fi temperaturi de 28 – 29 de grade, după care, urcă brusc spre 32 de grade pe timpul zilei. Nopţile se anunţă şi ele călduroase, cu minime de 23 de grade Celsius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4533 secunde