Cod galben de ninsori și ger, la Constanța. Zeci de echipe Enel intervin pentru la liniile de tensiune

188
Cod galben de ninsori și ger, la Constanța. Zeci de echipe Enel intervin pentru la liniile de tensiune - codgalbenechipeleenel1-1484127249.jpg

Articole de la același autor

74 de echipe de intervenție sunt mobilizate în teren, la această oră, pentru remedierea avariilor apărute la rețelele de tensiune. În prezent, la Constanța sunt nealimentate două linii electrice aeriene de medie tensiune total, cinci linii de medie tensiune parțial și 22 de posturi de transformare, fiind afectate șapte localități. Este vorba despre Nistorești, Petroșani, Negrești, Tufani, Curcani, Viroaga, Cuza Vodă.


"Echipele lucrează neîntrerupt, în pofida condițiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -20 de grade Celsius, cu dafale de vânt de peste 80 de km pe oră și lipsei vizibilității în teren sub 10 metri. Către unele rețele avariate este nevoie de deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipamentul de intervenție purtat de electricieni în spate și mâine, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea", explică reprezentanții Enel.


Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numărăr izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic, deoarece conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5875 secunde