Cod galben de ninsori și polei în Dobrogea

1128
Cod galben de ninsori și polei în Dobrogea - 888543d1af6e727f62bc59b2c4c03ea9.jpg
După mai bine de o lună de zile de temperaturi ridicate, peste valorile normale pentru sezonul rece, se pare că se instalează, în sfârșit, și iarna. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod galben valabilă începând de astăzi, de la ora 12, până joi, 17 decembrie, la ora 12.
În intervalul menționat va ninge în toate regiunile, urmând ca, treptat, să se depună strat de zăpadă în cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea să ia aspect de iarnă. În sudul și estul țării, precum și la munte, cantitățile de precipitații vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat, iar vântul va prezenta intensificări susținute viscolind și troienind zăpada.
Potrivit atenționării ANM, în Dobrogea și în sudul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitațiile vor fi mixte și se va produce polei.

Comandament de iarnă la Eforie
Date fiind temperaturile scăzute înregistrate în ultimele două zile, primarul orașului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a convocat Comandamentul pentru Situații de Urgență. Edilul a solicitat intervenția pe străzi a utilajelor aparținând societății Polaris S.R.L., pentru prevenirea apariției poleiului și pentru înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă. Administrația publică locală a dispus, de ase-menea, intervenția cu material anti-derapant pe drumurile principale fiind asigurate mai multe utilaje împrăștietoare.
La nivel pietonal, se acționează prin înlăturarea zăpezii și a gheții de pe trotuare. Potrivit legislației în vigoare la nivelul orașului, locuitorii au obligația să depoziteze zăpada la marginea străzii, în caz contrar fiind pasibili de amenzi de până la 2.500 lei.
În funcție de evoluția vremii, Comandamentul pentru Situații de Urgență stabilit la nivelul orașului Eforie va lua și alte măsuri necesare asigurării unui trafic rutier cât mai fluent în condițiile date.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6307 secunde