Cod galben de vreme rea: ploi însemnate cantitativ în 14 județe

168
Cod galben de vreme rea: ploi însemnate cantitativ în 14 județe - ploaietorentialabaltoci341371114-1435223315.jpg

Articole recomandate

După câteva zile calde urmează ploile. Meteorologii au anunțat cod galben de precipitații însemnate cantitativ în 14 județe din centrul țării.


În intervalul 25 iunie, ora 16 - 26 iunie, ora 18 va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în Transilvania, zona Carpaților Meridionali și nordul Munteniei se vor cumula peste 20...25 l/mp și pe arii restrânse peste 50...70 l/mp. În celelalte regiuni cantitățile de apă vor depăși izolat 15...20 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Astăzi vremea devine instabilă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării, chiar rece în nord-vest și centru, unde cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse vor fi averse și trecător descărcări electrice și vânt mai intens. În restul teritoriului, local în Banat și Muntenia și pe arii restrânse în rest, vor cădea averse însoțite de fenomene electrice. 


Cantitățile de apă vor depăși izolat 25 l/mp, mai ales la munte, în Maramureș, Transilvania și în zona subcarpatică a Munteniei. Vântul va avea intensificări în regiunile estice, sudice, sud-vestice și la munte. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua astăzi, vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureș și 29 de grade în Dobrogea.

Pe litoral vremea va fi normal din punct de vedere termic, cu temperature maxime de 26…27 de grade. Norii se înmulțesc după-amiaza și noaptea, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. În aceste condiții temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 și 23 de grade.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde