Cod portocaliu de furtuni în 10 județe. ANM a emis și o avertizare cod galben

250

Articole recomandate

Meteorologii au emis marți dimineață o avertizare cod portocaliu de furtuni ce vizează vestul țării. Totodată, de la ora 12:00 mare parte din țară va fi sub cod galben de vreme instabilă.


Avertizarea meteo cod portocaliu este valabilă de marți, 18 august, ora 18:00, până miercuri, 19 august, ora 13:00 și vizează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.


Astfel, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.


De asemenea, tot de astăzi de la ora 18:00 și până mâine la ora 13:00, va întra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.


În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.


Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.


ANM precizează că, până joi seara, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor și în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognozele meteo.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.368 secunde