Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol puternic în județul Constanța

1283
Cod portocaliu de ninsori abundente  și viscol puternic în județul Constanța - utilaje-1327508729.jpg
Vremea rea a pus stăpânire pe o mare parte a României. Codul galben emis în cursul zilei de marți, 24 ianuarie, s-a transformat ieri în cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în 17 județe din sudul și sud-estul țării. Printre acestea se află și județul Constanța, unde meteorologii prognozează viscol puternic. Vântul va depăși la rafală 80-90 km pe oră determinând diminuarea severă a vizibilității sub 50 de metri și troienirea zăpezii.

Avertizarea meteo expiră abia astăzi, la ora 18,00, dar asta nu înseamnă că scăpăm și de probleme. De astăzi vin gerurile. Temperaturile vor fi preponderent negative, cu minime de -11 și maxime de -3, -4 grade Celsius.

Aproape 100 de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a mobilizat aproape 200 de angajați și 100 de utilaje pentru a interveni în zonele cu probleme. Sunt pregătite 29 mașini cu lamă și împrăștiere material antiderapant, 10 autofreze, 31 utilaje cu lamă (wole, autogredere, etc.) și 22 autoutilitare.

În vederea coordonării operațiunilor de deszăpezire au fost activate dispeceratele locale din Băneasa, Topraisar, Cuza Vodă, Hârșova și Tariverde, precum și dispeceratul central din Constanța.

Mobilizare este și în Constanța unde încă de marți noaptea au fost postate pe poziție utilaje în fiecare intersecție principală a municipiului.

Comandament pentru Situații de Urgență la RAJA

S.C. RAJA S.A. a activat din seara de 24 ianuarie Comandamentul pentru Situații de Urgență. Acesta va fi funcțional până în această noapte, la ora 24,00. Reprezentanții Comandamentului asigură permanența la conducerea acțiunilor specifice întreprinse în această perioadă, 24 de ore din 24. De asemenea, pentru asigurarea funcționării sistemelor operate au fost constituite zeci de echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce vor asigura permanența în toată această perioadă.

Toți abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, trebuie să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241/66.44.44. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5273 secunde