Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii găzduieşte un șoim al rândunelelor care momentan nu vrea să zboare şi nici să mănânce singur

266
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii găzduieşte un șoim al rândunelelor care momentan nu vrea să zboare şi nici să mănânce singur - soim-1663334943.jpg

Articole recomandate

În cadrul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța sunt aduse foarte multe păsări răpitoare de către constănțeni și nu numai, pentru că sunt rănite ori pentru că sunt pui prea mici să se descurce singure, iar ulterior sunt eliberate înapoi în mediul natural. Cea care are grijă de aceste viețuitoare este drd. Angelica Curlișcă, managerul Secției Delfinariu.

Aceasta a prezentat un exemplar de șoim al rândunelelor, adus la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii în urmă cu trei săptămâni, pe care trebuie să îl elibereze în mediul natural la sfârșitul lunii septembrie a.c., iar aceasta pentru că atunci se încheie perioada de migrare, următoarea fiind în primăvara anului viitor.

„Șoimul rândunelelor a venit acum trei săptămâni cu un ochișor umflat, dar s-a recuperat din acest punct de vedere, numai că nu vrea să se hrănească singurel. De când a venit nu a mâncat singurel. Nu zboară nici acum, celelalte exemplare, chiar dacă sunt pui, își păstrează comportamentul de pasăre răpitoare și zboară, dar sunt și exemplare, exact ca acest șoim al rândunelelor, care vor să fie alintați. Eu sper să renunțe la acest comportament pentru că finalul lunii septembrie este finalul perioadei în care șoimii rândunelelor se află la noi în țară, reprezintă ultima parte a migrației, astfel că, el va trebui să plece. Noi colaborăm cu Asociația de șoimi Accipiter, iar colegii de acolo ne sfătuiesc cum să procedăm astfel încât să îl facem să plece. Întâi de toate, păsările răpitoare sunt ocrotite prin lege. Nu pot rămâne la noi decât exemplarele care ar muri pe drum sau nu ar putea vâna. Un exemplu concret este uliul șoricar pe care îl avem de câțiva ani pentru că are o aripă operată, a avut fractură, iar pentru a supraviețui i-a fost îndepărtat vârful aripii, astfel nu mai poate zbura frumos, să vâneze, decât pe distanțe foarte scurte”, a explicat şefa secției Delfinariu din cadrul CMSN, Angelica Curlișcă, cea care se îngrijește ca aceste păsări să poată zbura din nou și să le trateze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3819 secunde