Concurență între managerii din România: 17.000 de candidați se luptă pentru 57 de posturi

119
Concurență între managerii  din România: 17.000 de candidați  se luptă pentru 57 de posturi - concurentamare-1389806359.jpg

Articole de la același autor

Cei care își doresc un post de conducere în România trebuie anul acesta să facă față unei concurențe acerbe, în contextul în care 17.000 de candidați înscriși pe un singur site de recrutări online au experiență în management sau își doresc o astfel de funcție. În tot acest timp doar 57 de companii sunt dispuse să scoată la concurs poziții de top.

Astfel, în ianuarie 2014, se numără nu mai puțin de 300 de candidați pentru un post de "Manager", situație asemănătoare și în cazul altor poziții de leadership, cum ar fi cea de "Director general" (aproape 90 de români pe un loc de muncă), sau "Project manager" (33 de candidați pentru un post).

Cei care doresc o funcție de top în vânzări, de tipul "Sales manager", au, totuși, șanse mai mari să se angajeze în perioada următoare. În acest caz, competiția este de numai 29 de candidați pentru un post, având în vedere că domeniul vânzărilor continuă și anul acesta să fie unul dintre cele mai prolifice, alături de sectorul IT/Telecom.

Nu numai pentru pozițiile de top concurența este foarte mare. Peste 13.500 de candidați înscriși pe unul din cele mai mari site-uri de recrutări online își caută un job în învățământ, însă pentru ei sunt doar cinci angajatori disponibili, ceea ce crește competiția la aproape 3.000 de candidați pentru un loc.

Totodată, cei care își caută un loc de muncă în domeniul administrativ, de tipul "Asistent manager" sau "Secretară" vor trebui să le demonstreze angajatorilor că au mai multe atuuri decât restul competitorilor. Pentru atenția celor 1.500 de companii angajatoare se luptă 40.000 de asistenți manageri, în timp ce 1.400 de angajatori caută secretara perfectă printre cele aproape 34.000 de CV-uri înscrise.

Concurența acerbă se poate găsi, însă, chiar și pe anumite joburi entry level sau chiar care nu sunt plătite. Pe funcția de operator se luptă 12.600 candidați pentru 19 joburi, deci mai bine de 600 de candidați pentru o ofertă de muncă. Surprinzător este raportul pe CV-urile celor înscriși ca "voluntar", unde sunt 8.800 de candidați și șase angajatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6127 secunde