Congelatoarele, o investiție utilă și practică în orice gospodărie

215
Congelatoarele, o investiție utilă și practică în orice gospodărie - congelatoremag-1518779047.jpg

Articole recomandate

Congelatoarele sunt o reminescență a timpului în care în România nu existau combine frigorifice, iar capacitatea frigiderelor era una destul de limitată. Cu toate acestea, congelatoarele, de fapt congelatoarele verticale, întrucât există și cele orizontale, numite lăzi frigorifice, sunt încă destul de populare în țara noastră. Asta pentru că, în România, gospodinele (și nu numai) încă preferă să-și pună singure conserve pentru iarnă, să congeleze diverse legume și verdețuri, să depoziteze carnea rezultată din încă tradiționalul tăiat al porcului etc.


Așadar, în România încă se folosesc destul de multe congelatoare. Și pe bună dreptate. Care sunt, însă, avantajele folosirii unor congelatoare? Acestea sunt soluția ideală dacă ești în căutarea unui spațiu de congelare suplimentar. Acestea aduc prospețime îndelungată, mai mult confort, economie de resurse și o flexibilitate sporită în conservarea alimentelor. 


Majoritatea modelelor de congelatoare disponibile pe piață sunt de la clasa A+ în sus, ceea ce înseamnă un consum redus de energie. În plus, dispun de mai multe zone de compartimentare cu un volum de zeci și chiar sute de litri, în funcție de dimensiuni. 


Congelarea produselor în congelatoare este o soluție excelentă de economisire timp și bani. O cantitate suficientă de produse congelate, fie că e vorba de fructe, legume, carne sau orice alte alimente pe care le consumăm cu regularitate chiar și iarna rărește drumurile la magazine și ne ajută să facem economii. 


Spre deosebire de suratele lor orizontale - lăzile frigorifice - la congelatoare avem avantajul că acestea ocupă mai puțin spațiu în bucătărie. Sunt ideale pentru persoanele care cumpără produse în cantități mai mici, fără a avea pretenția de a le păstra foarte mult timp. 


De asemenea, când vorbim de congelatoare verticale, avem avantajul aranjării facile a produselor în interior, spre deosebire de lăzile frigorifice. Rafturile și compartimentele speciale ajută la acest lucru, fiind o soluție mai flexibilă. Din păcate, spre deosebire de lăzile frigorifice, congelatoarele nu permit congelarea unor produse cu volum mai mare.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9526 secunde