Consiliere și cursuri gratuite pentru șomeri

1145
Peste 2.000 de șomeri din județul Constanța vor putea beneficia de consiliere și de cursuri profesionale gratuite. Aceștia vor fi incluși într-un proiect național pentru facilitatea încadrării în muncă a șomerilor. Intitulat "Educația – a doua șansă", proiectul este inițiat de mai multe asociații nonguvernamentale din Brașov, Baia Mare, Sighetul Marmației, în parteneriat cu Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Brașov și Constanța. Valoarea totală a proiectului este de peste trei milioane de euro. Se dorește promovarea măsurilor active de ocupare în activități non-agricole în mediul rural din trei regiuni, prin acțiuni și măsuri inovative și flexibile, în vederea îmbunătățirii calității resurselor umane și asigurării sustenabilității pe termen lung a accesului la ocupare.
În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de comunicare în limba engleză, cursuri de informatică și cursuri pentru calificarea persoanelor din agricultura de subzistență în domenii non-agricole precum zidar, pietrar, tencuitor, coafor, lucrător pensiune turistică, ospătar, chelner, cameristă, barman, manichiuristă.
"Este necesar să pregătim alternativ șomerii. Este adevărat că nu prea sunt locuri de muncă, dar nici nu putem să nu facem nimic. Trebuie să căutăm soluții, să găsim oportunități de angajare pentru ei, să-i formăm profesional în meserii cu căutare pe piața muncii și să stimulăm angajatorii", a explicat Romulus Mincă, directorul AJOFM Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7359 secunde