CONSTANŢA, ÎN FEBRA PREGĂTIRILOR PENTRU PAŞTE! Controale în magazine, razii ale poliţiei, jandami în misiune

258
CONSTANŢA, ÎN FEBRA PREGĂTIRILOR PENTRU PAŞTE! Controale în magazine, razii ale poliţiei, jandami în misiune - img20230410wa0004-1681126729.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 14:00, în sala „Remus Opreanu“, în cadrul Colegiului Prefectural, autoritățile locale fac mențiuni legate de măsurile pentru perioada sărbătorilor pascale. La declarații participă reprezentanți din IPJ Constanța, ISU Dobrogea, IJJ Constanța, GJM Constanța, Garda de Coastă, DSP Constanța, DSVSA Constanța, CJPC Constanța.


UPDATE - George Gabriel, Direcția Sanitar Veterinară:


"Vom supraveghea carnea de miel, oule, produsele lactate și peștele, produse care se vând în această perioadă. Vrem să evitam vânzarea ilegală a cărnii. În perioada 28 martie-15 aprilie medicii veterinari efectuează diverse controale acolo unde animalele sunt tranșate și apoi vândute. Va fi asigurată asistența inclusiv în weekend. Continuă controalele în traficul rutier pentru a verifica mașinile cu animale. Activitățile sanitar veterinare vor avea grijă ca sacrificarea mieilor și iezilor să se producă într-un mod autorizat. Trebuie să se sacrifice foar animale. Pentru asta vom verifica documente necesare care să ne specifice clar că animalele sunt sănătoase. La fel și la lapte sau la ouă. Producătorii care vând ouă trebuie să aibă autorizație. Comercializarea peștelui se va realiza doar în spații care au autorizație de funcționare. Medicii veterinari trebuie să interzică produsele care nu sunt autorizate"

Ecaterina Scânteie, Protecția Consumatorului:

"Vom efectua controale acolo unde găsim produse alimentare pentru perioada sărbătorilor pascale. Produse din carne, ouă, ciocolată și vin. Ouăle de consum trebuie să aibă afișate mai multe informații. Categoria de calitate, de greutate, indicația metodei de creștere a găinilor și data de valabilitate minimă. Vopseaua de ouă este cea la care verificăm starea ambalajelor și încadrarea coloranților în lista trimisă de UE. Pentru produsele de patiserie verificăm caracteristicile stării ambalajelor, la fel și pentru ciocolata și produsele provenite din cacao. Verificăm dacă este vin care se comercializează vrac. El trebuie să aibă un buletin de analize emis de către producător. Pentru cel care este ambalat verificăm starea ambalajelor și etichetarea"

Cristina Schipor DSP: "În perioada sărbătorilor pascale serviciul nostru va desfășura activități de verificare sanitară în magazine, carmangerii și unități de cazare. În cadrul acestor acțiuni se va verifica existența apei curente, circuitele funcționale, spațiile frigorifice, sisteme de ventilație, fișe de aptitudine aflate în termen, purtarea echipamentului de protecție al angajaților, existența documentelor doveditoare pentru instruirea personalului și existența produselor de curățenie. Ambalajele de plastic vor fi și ele evaluate"

Adrian Glugă, chestor, șef IPJ: "În perioada sărbătorilor pascale vom desfășura activități care necesită mai multe măsuri. Mă refer la faptul că sunt măsuri pe o multitudine de domenii. Vorbim de măsurile adoptate pentru ordinea și liniștea publică, traficul rutier, traficul de arme și muniție și nu în ultimul rând tot ceea ce înseamnă comunicare. Vom avea peste 300 de lucrători de poliție. Ne vom preocupa de adaptarea dispozitivelor și de menținerea ordinii publice. Avem sprijinul Jandarmeriei și al Gărzii de Coastă. Ne vom preocupa să evităm situații de risc pe timpul manifestațiilor publice. Vom asigura intervenții rapide prin sistemul 112. Ne vom preocupa de o prezență sporită în zona lăcașelor de cult. Ne vom strădui să adaptăm dispozitivele pe linie de siguranță rutieră, vom folosi aparatele radar și vom fi prezenți pe principalele artere care străbat județul Constanța. Prezența activă a colegilor mei sper să ne asigure un nivel rezonabil în ceea ce înseamnă evenimentele din traficul rutier. Colegii mei vor fi prezenți în zonele unde se comercializează produse de origine animală. Vom efectua controale privind fiscalizarea. Trebuie să avem grijă la portul și folosirea arnemor letale sau nelegale în spațiile publice. Vom pune în aplicare mandate de executare a pedepselor astfel încât să ne asigurăm că diminuăm riscul ca persoanele urmărite să scape și să provoace alte pericole. Trebuie să reducem riscul de victimizare. Avem o campanie numita Sărbători în Siguranță"


Mihai Ferencz, Jandarmerie: "Vom acționa cu un efectiv de 70 de jandarmi zilnic. Vom identifica persoanele care vor deranja ordinea publică. Vom asigura o prezență sporită în zonele publice aglomerate gen faleza Cazinoului, zona peninsulară, mall-uri și așa mai departe. Vom merge și în Vama Veche. Vom participa la activități comune și vom acorda sprijin necesar celor de la asistență veterinară. Vom sancționa evenimentele de picnic dacă acestea nu sunt autorizate. Vom avea un efectiv zilnic de 100 de jandarmi pentru pază și protecție. Vom fi prezenți în instituțiile publice și private. Vom sprijini structurile Gărzii de Coastă. Vom asigura zonele slujbelor de Înviere la cele 59 de lăcașuri de cult din Constanța. Biserica de lemn din Parcul Tăbăcăriei și Catedrala vor fi cele mai asigurate"

Constantin Dima, comandant gruparea de jandarmi Tomis Constanța: "Așa cum cunoașteți cu toții, rolul nostru este acela de a executa misiuni în domeniul ordinii publice. Vreau să adaug faptul că am majorat la solicitarea Inspectoratului Județean de Poliție numărul colegilor la 36 de jandarmi zilnic. Am suplimentat patrule independente. Vor fi 12 jandarmi zilnic. Una dintre misiunile noastre este aceea de a prelua misiuni de sprijin. Trebuie să preluăm acțiuni pe care alții nu le pot desfășura. În această perioadă, 20 de jandarmi vor merge în Călărași și Brăila, 20 în Tulcea și 10 în Ialomița"

Daniel Constantinescu, ISU: "Conform planului de măsuri vom dispune de măsuri specifice sărbătorilor pascale. Începând cu data de 3 aprilie s-au demarat mai multe acțiuni. Ne îndreptăm atenția către acțiunile turistice și ale operatorilor economici. Vom fi prezenți la lăcașurile de cult și vom fi atenți la cazarea persoanelor în mănăstiri. Se vor transmite către administrațiile publice locale măsurile minime de prevenire a incendiilor care trebuie respectate de către cetățeni. Același lucru îl vom transmite și către Argiepiscopia Tomisului. Avem 32 de subofițeri și 10 inspectori de prevenire. Sunt pregătiți să intervină 24 de autospeciale cu spumă, 6 autospeciale la înălțime, 10 ambulanțe, 2 ambulanțe cu terapie intensivă mobilă și 200 de cadre care vor munci zi de zi. ISU Constanța va fi operațională cu 5 puncte de apă și si stingere: Vama Veche, Valea Dacilor, Agigea, Ciocârlia și Pecineaga"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde