Constanța, mai rău ca-n Evul Mediu

947
1
Constanța, mai rău ca-n Evul Mediu - blocg1poarta66-1343937825.jpg

Locuitorii a două blocuri din cartierul Poarta 6 au ajuns la disperare. De mai bine de o săptămână li se oprește curentul electric când le e lumea mai dragă. Au fost zile în care nu au avut curent de dimineață și până seara sau nopți în care au stat la lumina lumânărilor. Li s-au stricat alimentele în frigider, toată aparatura o țin scoasă din priză, de frică să nu li se defecteze, iar căldura este din ce în ce mai greu de suportat.
"Coșmarul a început săptămâna trecută. Atunci nu eram acasă, dar mi-au spus vecinii că s-a întrerupt curentul pe la 2,30 ziua și a revenit abia în jur de 11 noaptea. Apoi, de atunci, la câteva ore se întrerupe curentul. Sunăm într-una la cei de la ENEL, vin, lucrează câteva minute și vine curentul, după care iar se oprește. Și tot așa o ținem", ne-a declarat A.C., una din locatarele blocului G1.
Oamenii se plâng că au aruncat toată mâncarea de prin congelatoare și frigidere pentru că se stricase. "S-a dezghețat toată carnea din congelator. Am gătit ce am putut, dar restul am aruncat-o. Se îngheață, apoi, a doua zi, când se oprește iar curentul, din nou se dezgheață", ne-a zis o altă locatară.

Locatarii să-și verifice cablurile
În tot acest timp, reprezentanții Enel par depășiți de situație și nu cunosc cauza întreruperilor dese. Ei susțin că de vină este supraconsumul, că toate cablurile lor sunt în regulă și că problema ar fi în "ograda" locatarilor, care trebuie să și suporte cheltuielile. La solicitarea "Cuget Liber", Biroul de presă al Enel Distribuție Dobrogea explică: "De săptămâna trecută s-a avut în vedere situația declanșărilor repetate la alimentarea cu energie electrică pentru aceste două blocuri din cartie-rul Poarta 6. Echipele de intervenție Enel au fost în teren la toate solicitările locatarilor, s-au făcut măsură-tori de sarcină și s-au constatat depășiri ale puterii contractate, prin supraconsum. În zonă s-au efectuat de curând lucrări de canalizare pentru aceste blocuri și în acest perimetru de lucrări se află atât rețele de medie tensiune aparținând Enel și cablul de joasă tensiune ce alimentează blocul G2. Lucrările s-au încheiat, groapa fiind astupată, o echipă de specialiști a măsurat de la suprafață dacă cablurile Enel sunt afectate de aceste lucrări. Nu s-a înregistrat nicio defecțiune în rețeaua Enel. Mai există posibilitatea să fi fost afectat cablul care alimentează blocul G2 din BMPT (blocul de măsură și protecție trifazică). Cum acest cablu este în proprietatea locatarilor, în situația dată, conform legii, remedierea defecțiunii la acest cablu se face cu o societate comer-cială autorizată de ANRE de către locatari ori asociația de locatari".
Așadar, locatarii sunt buni de plată. Ei ar trebui să tocmească o firmă care să afle dacă au cablurile defecte și să le repare. Problema este că aceste întreruperi au apărut recent, după încheierea lucrărilor la canalizare, ceea ce ar putea însemna probleme la cablurile îngropate.



Comentează știrea

dorel
23 august 2012
CONSTANTA

Orasul Cta a ajuns in Democratie praf din toate punctele de vedere. Ar fi fost cazul sa fiti in stare sa observati si sa prezentati ce trebuie. In orasul Cta se face doar comert de duzina, totul al adunaturilor de mizerii subdezvoltate adusi de comunism la oras dar care in comunism nu erau atat de vizibili si dupa Revolutie s au inmultit ca t,ant,arii ca de fapt asa se obisnuia sa le si spuna T,ant,ari . Multitudinea de chioscuri si in plus toate hipermarcheturile sunt pline de ei care sunt de cea mai nenorocita t,iganie. Ar fi cazul sa i filmat,i si sa i preyentati si sa le dati in nas pentru ca sunt oribili. Dar nu puteti sa faceti ce trebuie. Mai bine ramanea dominat,ia otomana in DOBROGEA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8308 secunde