Constanța - "oraș deștept". A început elaborarea strategiei SMART City

926
Constanța -

Articole de la același autor

Centrul de Excelență în Turism și Servicii "Tomis" din Constanța a găzduit, săptămâna aceasta, lansarea proiectului "Smart CT". Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2, Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP - Security Content Automation Protocol. 


Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității administrative a Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Constanța prin dezvoltarea capacității de planificare strategică și prin simplificarea procedurilor administrative, corelată cu introducerea de metode electronice de gestionare și management a documentelor administrative, fapt ce va determina creșterea calității actului administrativ pe termen lung.


În urma implementării proiectului, va fi elaborată strategia Smart City a municipiului Constanța, va fi realizată o analiză – diagnoză a sistemului informatic și de gestiune a documentelor și va fi dezvoltat și implementat unui sistem informatic integrat. De asemenea, va fi constituită o arhivă electronică pentru minimum 1.600 metri liniari de arhivă fizică, iar 10 persoane vor fi instruite în domeniul planificării strategice.


Proiectul "SMART CT" are o valoare totală de 3.618.486,48 lei din care 3.075.713,52 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene, 470.403,23 lei valoarea eligibilă rambursabilă de la bugetul de stat și 72.369,73 lei cofinanțarea beneficiarului - UAT Municipiul Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde