Ministrul Sănătății avertizează:

"Constanța, posibil focar uriaș de coronavirus". Unde vor fi tratați pacienții infectați

2928

Articole de la același autor

După o accelerare a creșterii numărului persoanelor confirmate cu Covid-19, situația infectărilor a mai staționat la finele săptămânii trecute. Cu toate acestea, pare că este doar liniștea dinaintea furtunii, căci autoritățile se pregătesc de un val de infectări în zilele următoare, iar ministrul Sănătății avertizează că județul Constanța ar putea deveni un focar uriaș.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat, ieri, în vizită în județul Constanța, pentru a verifica felul cum sunt pregătite unitățile sanitare pentru a face față infecțiilor cu noul coronavirus. Pe lângă Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt, în prezent, internați pacienții confirmați cu Covid-19, acesta a avut în vedere și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, dar și spațiile de carantină.



Ministrul a discutat la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical.
"Au fost verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri", a precizat prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Controale în spitale

Vizita ministrului Sănătății la Constanța s-a desfășurat la doar câteva ore de la anunțul său, precum că Brașovul și Constanța ar putea deveni, în foarte scurt timp, focare de coronavirus.

"În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare", a precizat ministrul Sănătății.



Acesta a confirmat existența unor focare de coronavirus în spitalele din Constanța și Brașov.
"Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există și o foarte mare probabilitate de extindere și la populație. Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință", a subliniat ministrul Tătaru.

Între timp, acesta a aprobat și ordinul privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei cu coronavirus, precum și lista cu spitalele de suport pentru pacienții testați cu virusul Covid-19. În plus, toate spitalele aflate în subordinea autorităților locale, cum este Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, au trecut sub coordonarea Ministerului Sănătății.

Mai multe unități suport, în întreg județul

Conform planului gândit de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța rămâne dedicat exclusiv tratării cazurilor de infectare cu Covid-19. Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare a fost desemnat spital suport și va primi cazurile ușoare și medii de infectare cu coronavirus. Acesta are o capacitate de 100 de locuri. De asemenea, Secția Exterioară din Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, care are mai multe pavilioane, cuprinde 80 de paturi pentru tratarea cazurilor de coronavirus.



În plus, pentru cazurile de coronavirus care prezintă patologii diferite față de cele respiratorii, dar și pentru gravidele infectate, Spitalul Municipal Medgidia a fost desemnat unitate de suport, având toate specialitățile, inclusiv un bloc operator dotat pentru intervenții chirurgicale. 150 de paturi sunt alocate în cadrul unității sanitare pentru pacienții cu Covid-19.
Exclusiv dedicat pacienților cu coronavirus este și spitalul militar amenajat pe stadionul "Portul", unde sunt 55 de paturi, dar și 100 de locuri în campusul medical pentru carantinare.



În momentul în care numărul de cazuri va fi mai mare decât cele disponibile în toate unitățile sanitare suport, unii pacienți ar putea fi internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde Secția de Chirurgie Plastică va fi dedicată exclusiv intervențiilor chirurgicale la pacienții care au și Covid-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6444 secunde