Constanța și Craiova - în finala pentru câștigarea titlului de Capitala Tineretului din România

152
Constanța și Craiova - în finala pentru câștigarea titlului de Capitala Tineretului din România - capitalatineretului-1564997912.jpg

Articole recomandate

Constanța și Craiova sunt orașele care merg mai departe în finala competiției pentru titlul de Capitala Tineretului din România, în urma finalizării procesului de evaluare a candidaturilor înscrise în prima rundă a ediției 2020-2021, au anunțat organizatorii, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

În cea de a doua rundă, orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 30 septembrie (ora 16,59), câștigătorul urmând a fi anunțat la Iași, în luna octombrie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a IV-a.

"Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a-și finanța proiectul propus, dar va avea și un punct de pornire în atragerea de surse adiționale de finanțare", a precizat sursa citată.

Jurizarea proiectelor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.

Programul Capitala Tineretului din România funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 - și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și BCR.

Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare și Iași care a preluat oficial mandatul în data de 2 mai 2019. Ministerul Tineretului și Sportului este partener strategic al programului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5572 secunde