Constanța stinge lumina! Sâmbătă, Ziua Pământului

223

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați să stingă lumina, sâmbătă seara, și timp de o oră, să scoată aparatele din priză și să lase Pământul să respire. Autoritățile sunt primele care dau semnalul că e timpul să ne menajăm planeta. 


"Primăria municipiului Constanța a luat decizia de a stinge lumina la sediile și instituțiile publice aflate în administrare. Acest lucru se va petrece sâmbătă seara, pe 28 martie, între orele 20,30 - 21,30", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana.


Acțiunea se desfășoară în cadrul evenimentului internațional Ora pă-mântului. Și reprezentanții Prefecturii Județului Constanța au anunțat că vor întrerupe iluminatul la sediul instituției, timp de o oră, în același interval. Autoritățile locale îi invită pe constăn-țeni să participe activ la Ora Pământului, să stingă lumina și să oprească electrocasnicele. 


"Earth Hour este un prilej de a ne arăta atenția față de problemele de mediu care ne afectează în mod direct, din ce în ce mai mult. Earth Hour înseamnă, de asemenea, voința și bucuria de a transmite mesajul mai departe și de a-i îndemna pe cei din jur să se alăture campaniei. Pe 28 martie, la ora 20,30, de Ora Pământului, vă invităm să fiți ecologiști la nivel mondial: stingeți lumina!", a mai spus reprezentantul primăriei. 


2.000 de lumânări în Parcul Tăbăcărie 
Evenimentul va fi marcat și de organizația nonguvernamentală Mare Nostrum, care ne invită în Parcul Tăbăcărie. Voluntarii, elevii și cadrele didactice de la mai multe unități școlare din județ vor amplasa peste 2.000 de lumânări, atât pe marginea aleilor, pentru a marca traseul, cât și pe spațiul verde, astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate, în legătură directă cu natura și cu protecția mediului. Toate lumânările vor fi așezate în suporturi speciale și vor fi supravegheate de echipa Mare Nostrum. 


De asemenea, se va organiza și o tombolă de becuri, unde putem duce becurile uzate și avem ocazia să primim un premiu special.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5733 secunde