Constănţean amendat pentru aruncarea deşeurilor provenite din renovarea apartamentului

391
Constănţean amendat pentru aruncarea deşeurilor provenite din renovarea apartamentului - x-deseuri-1705045892.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Primăriei Constanţa, tot mai mulţi constănţeni nu respectă prevederile OUG nr. 92 din 2021 privind gestionarea deşeurilor, care vizează deşeurile inerte pe care le generează în urma efectuării lucrărilor de construire/desfiinţare (modificări interioare), pentru care nu este obligatorie emiterea unei autorizaţii de construire. Persoanele depistate de poliţiştii locali riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 5.000 – 15.000 lei pentru persoanele fizice şi 40.000 - 60.000 lei pentru persoanele juridice.

Zilele trecute, aceste aspecte nu au fost respectate de un cetăţean din zona Boema, care, în urma unei sesizări telefonice primite pe dispeceratul Direcţiei Generale Poliţia Locală, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru aruncarea deşeurilor provenite din renovarea apartamentului, în eurocontainerele destinate colectării deşeurilor menajere din cadrul platformei municipale nr. 253, amplasate pe aleea Orhideelor.

„Pentru a evita aceste situaţii neplăcute, vă recomandăm să respectaţi prevederile legale privind gestionarea deşeurilor şi să contactaţi direct operatorul de salubrizare autorizat pe raza municipiului Constanţa pentru a preda deşeurile inerte provenite din gospodărie sau de la lucrări de construire/desfiinţare, care nu necesită autorizaţie de construire, direct către acesta. Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetăţenii şi îi rugăm să ne semnaleze, în continuare, orice fapte care contravin legislaţiei în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/992 sau pe adresa de e-mail [email protected]”, au precizat angajaţii municipalităţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1174 secunde