Constănțean diagnosticat cu gripă nouă, internat în stare gravă la Terapie Intensivă

698

Articole de la același autor

Specialiștii Institutului Cantacuzino au comunicat, ieri, autorităților sanitare constănțene, confirmarea contaminării cu virusul gripal AH1N1 a încă cinci constănțeni. Potrivit dr. Constantin Dina, director coordonator al Direcției de Sănătate Publică Constanța, este vorba de cinci adulți.
"Patru sunt contacți ai cazurilor confirmate săptămâna trecută. Cel de-al cincilea este un caz grav, care are și afecțiuni asociate, respectiv obezitate și bronhopneumonie", ne-a declarat medicul.
Pacientul a ajuns marți, 1 decembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar în prezent este internat pe Secția de Terapie Intensivă, unde este conectat la aparatele de menținere a vieții.
Numărul constănțenilor depistați cu gripă porcină, din luna mai până în prezent, a ajuns la 42.
Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Johanna Popescu, a declarat, ieri, că două femei încarcerate la Penitenciarul Poarta Albă sunt de o săptămână în carantină în spitalul închisorii, după ce au fost confir-mate cu virusul AH1N1.
Primul caz s-a înregistrat pe 23 noiembrie, când una dintre deținute a fost identificată cu simptomele specifice AH1N1, iar trei zile mai târziu a fost confirmată infecția. După câteva zile a fost confirmat și cel de-al doilea caz. Ca măsură preventivă, au fost sporite măsurile de dezinfecție a celulelor în care s-au aflat pacientele și au fost distribuite măști și mănuși de protecție în penitenciar.

Două decese cauzate de AH1N1, anunțate ieri
La nivel național, Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, confirmarea a încă 168 de cazuri de contaminare cu gripa nouă. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 3.427. Au fost anunțate, de asemenea, și încă două decese înregistrate în țara noastră, survenite în urma infectării cu virusul AH1N1. Potrivit NewsIn, una dintre persoanele decedate este o femeie de 36 de ani, din Rădăuți, care suferea și de obezitate și a fost internată în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iași încă de la începutul lunii noiembrie. Până în prezent au fost înregistrate, în țara noastră, cinci decese cauzate de virusul AH1N1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 02 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2515 secunde