Constănțenii au scos în stradă 64 de tone de deșeuri electrice și electronice

286
La campania "Marea Debarasare" inițiată de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile din toamna acestui an, în județul Constanța s-au colectat aproximativ 64 de tone de deșeuri electrice și electronice (DEE).
Este foarte puțin, având în vedere faptul că țara noastră trebuie să colecteze, până la sfârșitul anului, patru kilograme de deșeuri pe cap de locuitor.
Tudora Mavrodin, șef Serviciu Politici de Mediu din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, ne-a spus că este vorba de date preliminarii, astăzi urmând să se definitiveze cantitățile.
Cei mai vrednici s-au dovedit a fi, și de această dată, constănțenii care au scos din case o cantitate de 63 de tone. Mangalia și Medgidia au strâns, împreună, 0,1 tone, iar locuitorii din Năvodari au dus la punctele de colectare o tonă de deșeuri electrice și electronice.
Campania "Marea Debarasare" nu și-a atins ținta nici la nivel național. Ministrul Mediului și Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a declarat că România nu a atins țintele europene în acest domeniu.
Patru mii de tone de deșeuri electrice și electronice au fost colectate, în acest an, până în luna iulie, la nivel național.
Până la sfârșitul anului, cantitatea ar trebui să se dubleze, potrivit estimărilor. "Dar nu atingem țintele europene, pentru că la ora actuală în România nu există destule deșeuri în gospodării care să fie catalogate ca deșeuri și să se ajungă astfel la patru kilograme (patru kilograme de DEE-uri pe cap de locuitor - n.r.). În Europa foarte puține țări ating patru kilograme și acestea sunt numai țările vest europene, consacrate, unde cultura consumatorului de echi-pamente este deja asemă-nătoare cu ceea ce vedem noi și în România în ultimii cinci ani, dar acolo tradiția există de 20-30 de ani de zile", a declarat Korodi.
Cu ocazia campaniei "Marea Debarasare" din aprilie, aproape 650 de tone de de-șeuri electrice, electronice și electrocasnice au fost colec-tate în 110 localități din în-treaga țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2942 secunde