Constănțenii, foc și pară pe RADET. "Plătim ca papagalii!"

1206
4

Articole de la același autor

Regia Autonomă de Distribuire a Agentului Termic (RADET) a încercat să clarifice, ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din județul Constanța, o serie de probleme. 


O bună parte dintre acestea au fost generate de modul de împărțire al energiei termice în condominiile în care au apărut deconectări, acesta fiind cazul mai multor asociații, dar, în același timp, au fost discutate teme al căror scop a fost acela de rezolvare în comun cu asociațiile, dar și a recuperării datoriilor de la marii datornici din cadrul asociațiilor. Aici putem face referire la Asociația nr. 737, care a preluat de curând Asociația nr. 528 și care înregistrează datorii foarte mari la RADET. 


"Din cauza a doi rău-platnici, suntem în proces cu Regia și nu vrem să-i lăsăm fără căldură pe ceilalți locatari din cauza lor", a declarat un președinte de asociație. Oricum, au precizat reprezentanții RADET, cei debranșați nu ar trebui să se aștepte la un grad de confort prea mare pe viitor. De asemenea, în timp ce directorul RADET, Liviu Popa, i-a asigurat pe aceștia că se caută soluții pentru îmbunătățirea serviciilor prestate și optimizarea acestora, reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că în Constanța ne confruntăm cu foarte multe probleme. "Magistralele dumneavoastră nu fac față tuturor papagalilor care plătim!", s-a plâns un administrator. Mai mult decât atât, oamenii au reclamat faptul că plătesc apă rece la preț de apă caldă, pentru că trebuie să lase apa să curgă mult până vine la o temperatură potrivită. Directorul Popa spune că acest lucru este din cauza consumului redus din apartamente. "Contorizarea pe orizontală, la ușă, ar rezolva această problemă", a concluzionat șeful RADET. El îi asigură pe constănțeni că nu sunt probleme cu termoficarea, așa cum s-a întâmplat în București. "Aici, Primăria Constanța a înțeles să achite contravaloarea subvenției în avans. Prețul de 250 de lei pentru o gigacalorie este accesibil și nu e mare, așa cum susțin asociațiile", a menționat el. 


La rândul său, președintele Uniunii Județene a Asociațiilor de Proprietari, Florica Ganea, a declarat că ei vor continua să depună cereri de debranșare, din cauza prețului mare la gigacalorie. Tocmai de aceea, conducerea RADET le-a propus formarea unei echipe de intervenție pentru aso-ciații, contra unui abonament de doi lei de apartament, iar ei vor asigura astfel servicii pentru orice avarie apărută.


Comentează știrea

Toma Florin | ECOMOVE CONSULTING
6 octombrie 2016
Încălzire infraroșu

Încălzire electrică ieftina si performanta www.e-panouri.eu Cei de la Radet bat câmpii intenționat, poate mai fraieresc cetățenii câțiva ani fericiti...

Acum este prea tarziu
7 octombrie 2016
Efectul Mazare-Fagadau

A existat un program guvernamental de reabilitare termica a locuintelor.S-a ales praful de el.Incepand cu anul 2007 UE a oferit bani europeni.O administratie resposabila un primar interesat de aspactul orasului si de binele populatiei trebuia sa initiezte o serie de proiecte si programe in aceasta directie.Odata cu programul de reabilitare termica a locuintelor trebuia sa inceapa modernizarea sistemului centralizat de incalzire.In unele zone ale orasului se instalau centrale de cartier sau de bloc.Inginerii si economistii aveau ultimul cuvant.Nu a fost sa fie.Mazare a preferat sa danseze din buric la Mamaia si Elenea Udrea sa joace tenis in fata Primariei din Paris cu Ilie Nastase,o muratura,o mumie,un simbol al sportului romanesc din anii '60-'70.Pentru populatia fara posibilitati materiale un primar interesat ar fi gasit metode de finantare, imprumuturi avantajoase sau garantate de stat sau de primarie.Zic si eu asa,ca nu sunt platit sa gandesc in locul lor.In schimb,milioane de lei au fost aruncate intr-un sistem de incalzire muribund,prin subventionarea pierderilor,a risipei.Si azi se procedeaza la fel.Va veni ziua cand primaria va fi obligata sa cheltuiasca o gramada de bani pentru incalzirea populatiei sarace.In plus,gradinitile,scolile,spitalele orasului vor fi obligate sa se incalzeasca de la sistemul centralizat de incalzire.Vai de mama lor,atunci sa vezi scandal.Sa vad cum te descurci,mai Fagadaule,cap de nărod.Voi nu ganditi in viitor.Va fi sfarsitul pesedeilor in Constanta.Ei stiu,sunt ingroziti de perspectiva asta.Dar poate ma grabesc.In ziua aia alegerile vor fi castigate de PNL sau de "bashisti" ca ei sunt ciuca bataii,ei sunt vinovati de toate relele din tara.Huooo...PNL ! Huoo..USR.

E prea tarziu pe naiba
7 octombrie 2016
e vorba de vointa politica

si atat. Intr-adevar un program de reabilitare termica e necesar, dar nimeni nu si-a facut o prioritate din asta. In Bucuresti in sectorul 1 au gasit finantare europeana 1/3, 1/3 au luat de la guvern si 1/3 a pus primaria, cetateanul de rand contribuind cu fix pix. Cu treaba asta nu sunt 100% de acord, as fi lasat 1/3 primariei in seama populatiei si as fi folosit parte din suma de bani drept garantie ca sa le pot oferi oamenilor posibilitatea sa achite in rate in functie de venitul fiecaruia in 1-2-3-5 ani. Uite o metoda prin care primaria nu pierde decat eventual dobanda la treiemea imprumutata de populatie, iar bani pentru asemenea schema se pot gasi chiar si in bugetul Constantei, important e ca cineva sa isi doreasca sa faca asta. Primaria castiga, cetatenii castiga, castiga firmele de constructii unde mai pui la socoteala ca trebuie sa plateasca si oaresice parandarat catre primar si functionarii primariei. Parerea mea e ca sunt bani buni mai usor accesibili si mai usor de furat decat de-aici, de-aia nu-si bate nimeni capul

mine
9 octombrie 2016
radet

pe bune? oare acest individ are ceva in cap?"Oricum, au precizat reprezentanții RADET, cei debranșați nu ar trebui să se aștepte la un grad de confort prea mare pe viitor" plus sa se platesca o taxa...asta traieste intr-o lume paralela..poate cei din DNA isi fac putin timp si ptr el..multumim tovarase popa

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Septembrie 2016
Stire din Social : Cine poate ridica facturile de la RADET
Pagina a fost generata in 0.5267 secunde