Constănțenii nu cunosc problematica pesticidelor

309

Articole de la același autor

Locuitorii județului Constanța nu cunosc prea bine problematica pesticidelor și impactul utilizării lor asupra sănătății noastre și a mediului înconjurător. La această concluzie a ajuns organizația nonguvernamentală Mare Nostru la finalizarea proiectului despre "Creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la folosirea pesticidelor și impactul asupra sănătății umane și a mediului".
"Rezultatele chestionarului aplicat în cadrul acestui proiect indică faptul că 72% dintre intervievați cunosc insuficient definiția pesticidelor și le consideră dăunătoare, iar 89% dintre cei chestionați sunt îngrijorați cu privire la prezența reziduurilor de pesticide în produsele agro-alimentare", precizează Ramona Crângașu, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de patru luni de zile la nivelul județului Constanța. Obiectivul principal a fost colectarea informațiilor despre folosirea pesticidelor la nivelul județului, precum și modul în care informațiile sunt disponibile publicului larg. Chestionarele au fost aplicate în localitățile Constanța, Năvodari, Mangalia, Ovidiu, Vama Veche și Nicolae Bălcescu.
De asemenea, Mare Nostrum a lansat site-ul web http://pesticide.marenostrum.ro, ce poate fi utilizat ca și sursă de informare în problematica pesticidelor. "Ne dorim ca site-ul proaspăt lansat să reprezinte o sursă de informare pe acest subiect puțin abordat în România până acum și atât de important pentru sănătatea noastră, a tuturor. Considerăm că acest scurt proiect reprezintă un pas înainte în dezvoltarea ulterioară a altor inițiative în acest domeniu, pentru a avea o ima-gine cât mai clară a influenței pesticidelor asupra vieții fiecăruia dintre noi", a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9591 secunde