Constănțenii, păcăliți de vânzătorii ambulanți din piețe!

1137
Constănțenii, păcăliți de vânzătorii ambulanți din piețe! - fotofondconstanteniipacaliti2-1570650987.jpg

Articole de la același autor

În căutarea de produse alimentare cât mai naturale, mulți constănțeni ajung să cumpere tot felul de alimente contrafăcute, din surse îndoielnice, pe care mai și plătesc mai mult decât la magazin. Își riscă astfel sănătatea și apoi mai cheltuiesc bani și pe medicamente.


De când cu găinile vopsite vândute în piață ca fiind crescute la țară, constănțenii au ajuns să se întrebe câte asemenea produse au ajuns în farfuriile lor. Practica de a a-și înșela clienții este veche și în piețele din Constanța. Nu de puține ori au fost depistați comercianți care vând legume și fructe de import pretinzând că sunt românești. Însă sunt prin piețe și vânzători ambulanți care aduc tot felul de produse despre care susțin că sunt de casă, naturale, realizate în gospodării, pentru care nu pot prezenta certificate de calitate, dată limită de consum sau certificat de producător. În realitate, mulți vânzători ambulanți cumpără produse din angro-uri, le desfac etichetele, le fac să pară artizanale, naturale, făcute în gospodărie și apoi le vând la prețuri mult mai mari.


"La Piața Brick sunt unii comercianți care vând din sacoșă brânzeturi de cumpărat, spunând că sunt făcute în casă. La magazinul din colț găsești aceeași brânză, cu etichetă, cu termen de garanție, cu tot ce trebuie, cu 12,5 lei, iar ei o vând cu 19 lei, în pungi pe care le cântăresc cu un cântar de mână, care mai e și defect. Și să știți că sunt oameni care cumpără. De fapt, sunt foarte mulți oameni naivi. Cumpără păsări tăiate despre care nu știu nimic. Doar cred pe cuvânt câte o femeie cu gura mare, care le face capul pătrat că le-a tăiat aseară și a stat toată noaptea să le jumulească. Că o fi așa, că nu o fi așa, Dumnezeu știe. Dar merită să facem experimente pe sănătatea noastră?", ne-a spus o pensionară din cartierul Inel II.


Cașcaval vândut din portbagaj, în Piața Tomis III


Aceeași situație este și în Piața Tomis III, unde, de-a lungul aleii cu tarabe sau chiar în parcări, își găsesc clienți creduli tot felul de comercianți de ouă de curte, cafea, brânză, orez, linte, ciorapi, chiloți, șosete, izmene bărbați și așa mai departe.
Peste un astfel de comerciant au dat polițiștii locali, zilele trecute, de două ori în aceeași zi, în Piața Tomis III. Omul vindea cașcaval din sacoșă, dar avea peste o sută de rotițe și în portbagaj. "În timpul unei acțiuni zilnice în zona pieței agroalimentare Tomis III, organizate pentru combaterea comerțului stradal neautorizat din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, polițiștii locali au depistat la intervale orare diferite, în jurul orei 12.30 și în jurul orei 16.50, o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani, care comercializa în mod ilegal și în condiții improprii produse lactate. Produsele alimentare erau oferite spre vânzare într-o sacoșă din plastic, în număr de șapte bucăți, având totodată ascunse în portbagajul unui autoturism alte 138 de bucăți, în greutate de aproximativ 550 grame fiecare", explică reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.


Nu cumpărați din locuri neautorizate!
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă totală de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile, iar toate roțile de cașcaval i-au fost confiscate. "Recomandăm cetățenilor să se alăture demersurilor polițiștilor locali pentru eradicarea comerțului ambulant și să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă prin care să fie justificată tranzacția comercială, existând riscul achiziționării unor produse neconforme care pot afecta sănătatea consumatorilor", ne sfătuiesc reprezentanții Poliției Locale Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Octombrie 2019
Stire din Eveniment : Haine aduse din Turcia, confiscate la vamă
Pagina a fost generata in 0.4552 secunde