Constănțenii se înghesuie la "Casa Verde"

312
Constănțenii se înghesuie la

Articole de la același autor

Constănțenii se înghesuie să ia bani de la stat pentru a-și monta panouri solare. În mai puțin de trei săptămâni, s-au înscris peste 130 de solicitanți pentru finanțare nerambursabilă. La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, au fost depuse, în numai patru zile, 57 de dosare, iar de la 1 iunie, când s-a deschis sesiunea 2011 pentru "Casa Verde", au fost înregistrate 132 de dosare.

Dacă, anul trecut, în trei luni de zile de-abia se înscriseseră 200 de solicitanți, anul acesta, constănțenii par mai interesați să beneficieze de finanțarea oferită de Admi-nistrația Fondului pentru Mediu. Bugetul național alocat pentru anul 2011 este de 100.000.000 lei, județului Constanța revenindu-i suma de 3.298.519 lei.

Scopul programului este îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a com-bustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă me-najeră. "Casa Verde" se adre-sează doar proprietarilor de case, cu mențiunea că își pot depune dosarele și proprietarii de duplexuri.

6.000 lei pentru panouri solare, 8.000 lei pentru pompe de căldură

Pentru instalarea de panouri solare, se acordă până la 6.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiționat - 8.000 lei, iar pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de pelete, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi vegetale, agricole, forestiere și silvice - 6.000 lei.

Socotind, cel puțin peste 3,2 mi-lioane de lei ajung pentru aproxi-mativ 540 de beneficiari. Așadar, dacă doriți să prindeți cei 6.000 de lei cadou de la stat, ar trebui să vă grăbiți. Dacă înscrierile con-tinuă în ritmul acesta, în trei luni, fondurile ar putea fi deja epuizate.

După aprobarea dosarului inițial, beneficiarul trebuie să încheie un contract de execuție cu o firmă de specialitate, la alegere, își face investiția, iar teoretic, după ce trimite toate facturile și chitanțele, banii îi vor fi decontați.

Ce trebuie să conțină dosarul

- cerere de finanțare neram-bursabilă;

- declarație pe propria răspun-dere privind situația imobilului și inexistența unei alte finanțări pentru aceeași lucrare;

- copie de pe actul de identitate;

- extras de carte funciară sau autorizație de construire emisă pe numele solicitantului, în copie legalizată, în cazul imobilelor aflate în construcție, ambele valabile la data depunerii;

- certificat de atestare fiscală privind plata obligațiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanțare;

- adeverință privind crearea unui cont bancar (pentru decontare);

- un plic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4372 secunde