Constănțenii se plâng că sunt programați la endocrinolog peste câteva luni

5090

Articole de la același autor

Constănțenii reclamă la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (CJAS) că, din cauza numărului mic de medici endocrinologi, sunt programați pentru o consultație peste câteva luni.

Este vorba despre medicii care se află în relație contractuală cu CJAS, la care pacienții pot merge cu trimitere de la medicul de familie, fără să plătească consultația. În prezent, CJAS are contract doar cu doi medici endocrinologi - dr. Silviu Simion și dr. Mihaela Bitoleanu.
Dr. Liviu Mocanu, președintele CJAS, a declarat că, în această lună, când vor fi încheiate contractele cu furnizorii de servicii medicale, instituția va încerca să încheie contract cu alți doi medici endocrinologi.
"Noi am primit reclamații că programările se întind pe durată mare. Probabil sunt mulți oameni cu afecțiuni endocrine", a declarat Mocanu. Dr. Silviu Simion, medic endocrinolog, ne-a declarat că, anul trecut, aproape 5.000 de pacienți au trecut pragul cabinetului său. "Este vorba, în aproximativ 80% dintre cazuri, despre probleme tiroidiene. Cauzele nu țin de mediul extern. Este vorba despre cauze autoimune", a precizat medicul.
Dr. Simion a menționat că, în ultimul timp, a observat o creștere a incidenței nodulilor tiroidieni. O altă cauză pentru care pacienții se prezintă în mod frecvent la endocrinolog este legată de afecțiuni ale aparatului genital. În prezent, pacienții care se prezintă la cabinet sunt programați pentru luna iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.851 secunde