Contractele pe 2011 cu CJAS, prelungite și anul acesta

1352
Contractele încheiate anul trecut între furnizorii de servicii medicale și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, valabile până pe 31 decembrie 2011, au fost prelun-gite până la sfârșitul acestei luni.

Purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța, Lămâița Antohi, a declarat că furnizorii de servicii medicale și medicamente lucrează în baza unor acte adiționale până pe 31 ianuarie. Astfel, pentru asigurarea continuității acordării asistenței medicale, contractele încheiate până la finele anului trecut s-au prelungit prin act adițional până la data de 31 ianuarie. "Așteptăm dispozițiile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a stabili următoarele contracte", a menționat reprezentantul CJAS.

Chiar dacă, anul trecut, Contractul-cadru a fost încheiat atât pentru 2011, cât și pentru anul 2012, normele metodologice s-au modificat, așa că trebuie redactate alte contracte pentru acest an. "Contractul-cadru a fost stabilit pentru doi ani, dar la bază există norme metodologice valabile pe 2011. Modificările vor fi aduse, în principal, de noua lege a sănătății", a precizat Daniel Learciu, președintele CJAS Constanța.

Potrivit Casei Județene de Asigurări de Sănătate, furnizorii de servicii medicale, farmaceutice și dispozitive medicale au timp până pe 16 ianuarie să depună dosarele în vederea contractării pe acest an.

După această dată, pe 17 ianuarie, se va întruni o comisie în baza prevederilor din Contractul-cadru pentru anii 2011-2012, pentru asistență medicală spitalicească. În aceeași zi se va afișa și lista cu dosarele furnizorilor care au fost respinși la contractare, iar până pe 20 ianuarie se vor rezolva eventualele contestații.

Ulterior, între 23 și 31 ianuarie se vor redacta și finaliza contractele cu farmaciile, ambulanțele, clinicile, spitalele și sanatoriile vizate din Constanța.

În ultima zi din ianuarie se va afișa lista finală cu furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive care au intrat în relație contractuală cu CJAS, dar și cu sumele stabilite în contracte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Social : Unde se oprește curentul electric mâine
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Social : Atenție șoferi/ Semafor defect la Gară
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Pagina a fost generata in 2.9671 secunde