Controale de amploare, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu

183
Controale de amploare, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu - bebelusinspital810x539-1543409403.jpg

Articole recomandate

Direcția de Sănătate Publică face controale în toate maternitățile din București, după ce mai mulți bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu. Copiii s-au născut la maternitatea Giulești, însă infecția a apărut după ce au fost externați. 


Ulterior, bebelușii au fost internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală pentru a primi tratament adecvat.


Direcția de Sănătate Publică a început, de luni, o serie de controale la toate maternitățile din București .

"În această perioadă, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București desfășoară un control tematic pentru verificarea condițiilor igienico-sanitare, în clinicile de obstetrică-ginecologie și în secțiile de neonatologie din unitățile sanitare publice și private, acțiune care este în curs de derulare", au precizat reprezentanții DSP pentru Cancan.

Verificările au loc după ce mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea Giulești din Capitală au fost infectați cu stafilococ auriu, o bacterie extrem de agresivă care poate chiar să-i ucidă pe bebeluși.

Infecțiile nosocomiale pot să apară în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei, această infecție este post-operatorie.

Maternitatea Giulești este implicată, astfel, într-un nou scandal după ce, în 2010, șase bebeluși au murit arși de vii la doar câteva ore după ce au venit pe lume.

Potrivit CANCAN.RO, cazuri similare s-ar fi înregistrat și alte maternități din Capitală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3413 secunde