Controale la sânge în magazine și piețe. Ce au găsit medicii veterinari

405
Controale la sânge în magazine și piețe. Ce au găsit medicii veterinari - fotofondcontroale1-1461684241.jpg

Articole de la același autor

Pentru că se apropie sărbătorile de Paște, iar românilor le place să aibă masa plină, constănțenii au umplut magazinele și piețele. Cumpără orice: de la miel, carne, brânză, până la legume, fructe, cozonaci, prăjituri. Atenție, însă, mai sunt încă numeroși comercianți care profită de aglomerația de sărbători și scot la vânzare produse vechi sau neconforme. Nu vă lăsați păcăliți de astfel de agenți economici și verificați întotdeauna etichetele și proveniența produselor pe care le cumpărați. 


Inspectorii sanitar-veterinari sunt și ei prin piețe, magazine și supermarketuri și controlează permanent ce le este servit consumatorilor. În numai cinci zile, săptămâna trecută, aceștia au acționat în 241 de obiective. Au fost vizate 16 restaurante, șase fast food-uri, o cantină, două unități tip bufet, trei baruri, 41 laboratoare cofetărie - patiserie, 50 de super și hipermarketuri, 20 magazine alimentare, 18 depozite alimentare, o carmangerie, trei centre de prelucrare lapte, două unități procesare pește și produse din pescuit, cinci pescării, două centre temporare de sacrificare miei, șase brutării, precum și alte fabrici și depozite. 


Produsele neconforme, distruse prin incinerare 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, precum și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală 6.000 lei și un număr de cinci avertismente", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu. 
Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 6.570 de kilograme de carne și produse din carne, aproape 2.600 de kilograme de lapte și produse lactate, 1.384 de kilograme de pește și produse din pește și mii de ouă. Valoarea totală a acestor produse depășește 114.400 de lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subpro-duselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a completat șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4149 secunde