Controale OPC cu scandal, pe litoral. Inspectorii, atacați cu pulpe de pui și împroșcați cu mâncare la Mamaia

3896
Controale OPC cu scandal, pe litoral. Inspectorii, atacați cu pulpe de pui și împroșcați cu mâncare la Mamaia - infosudeststatiuneamamaia8-1691216963.jpg
Scandal de proporții vineri seara în Satul de Vacanță din stațiunea Mamaia, după ce inspectorii au descins, la cei care prepare și vând mâncare la terase improvizate.


Inspectorii au chemat în ajutor Poliția, chiar în timpul controalelor. Scenele au fost de-a dreptul halucinante: inspectorii au fost atacați de gratargii cu mici și copane, împroșcați cu mâncare, au fost nevoiți să se ferească din calea scaunelor aruncate și o femeie a leșinat, în timp ce era verificată o terasă.


Comercianții chiar s-au infiltrat printre sutele de turiști care se plimbau prin Satul de Vacanță și au reușit să-i atragă pe oameni de partea lor.


La un moment dat, zeci de oameni au scandat „Ieși afară, javră ordinară”, la adresa inspectorilor care verificau alimentele.


Inspectorii au fost înjurați și doar apariția mașinilor de poliție printre oameni a mai potolit spiritele, informează adevărul.ro
Controlul i-a vizat pe cei care au amenajat terase în condiții improprii.


Opt unități de alimentație publică au fost verificate vineri seara iar deficiențele au fost nenumărate. Niciuna nu a fost găsită în regulă. Blocurile alimentare nu erau amenajate corespunzător, nu existau geamuri separatoare, preparatele erau ținute la temperatura camerei, deși, în mod normal, acestea trebuiau ținute la maxim patru grade Celsius, iar unele erau depozitate direct pe trotuar, acolo unde de altfel era și amenajată zona de vânzare.


În aceste condiții comisarii s-au văzut nevoiți să oprească activitatea unora dintre agenții economici și să dispună distrugerea alimentelor neconforme, iar de aici a izbucnit scandalul.
De asemenea au fost aplicate și mai multe sancțiuni contravenționale.
Până la acest moment, inspectorii OPC nu au formulat plângeri pentru ultraj.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde