Controale pe litoral. Zeci de angajatori, amendaţi de inspectorii de muncă

262
Controale pe litoral. Zeci de angajatori, amendaţi de inspectorii de muncă - controalepelitoral-1629476249.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă al ITM Constanţa au efectuat, în numai o lună de zile, aproape 500 de controale. În perioada 15 iulie – 15 august, au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale din care 17 amenzi în valoare de 269.500 lei și 12 avertismente.

„Au fost depistate 12 persoane care lucrau fără forme legale de angajare la 7 angajatori, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 240.000 lei. Echipele de control au acționat și pe timp de noapte, ocazie cu care s-a verificat dacă se respectă timpul de lucru și de odihnă al salariaților. Au fost identificați trei angajatori care nu respectau regimul de lucru al minorilor aceștia fiind depistați lucrând pe timpul nopții. Pentru cei trei angajatori au fost înaintate sesizări către Parchetul de pe Lângă Judecatoria Constanţa”, precizează inspectorul şef al ITM Constanţa, Eugen Bola.

Potrivit acestuia, controalele s-au derulat în cadrul campaniei naționale privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe litoralul Mării Negre. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6174 secunde